Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea. Ce titlu a primit jucătoarea de tenis

Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea. Ce titlu a primit jucătoarea de tenis
„A fost grozav să primesc astăzi onoarea de la Majestatea Sa Regele” - Emma Răducanu

În cadrul unui eveniment oficial, Emma Răducanu a ajuns față-n-față cu Suveranul Marii Britanii. Emma Răducanu a primit astăzi, la Castelul Windsor, o prestigioasă distincție. Distincția acordată de Regele Charles al III-lea, a fost pentru contribuția sa la tenis. Dar, a venit și ca recunoaștere a victoriei sa monumentale de la US Open din septembrie 2021.

Emma Răducanu față-n-față cu Regele Charles al III-lea

Emma Răducanu a avut parte de un an chinuitor pe terenul de tenis. Tânăra sportivă încheie, totuși, anul 2022 în stil mare. Britanica, de origine română, a fost decorată cu distincția Membru al Ordinului Imperiului Britanic,  de către Regele Charles al III-lea. Localnica din Bromley a participat astăzi la o ceremonie de învestitură la Castelul Windsor.

Tânăra de 20 de ani a radiat de mândrie în timp ce a pozat pentru fotografii cu cea mai nouă distincție a sa. După ceremonie, agentul ei a emis o declarație în numele ei: „A fost grozav să primesc astăzi onoarea de la Majestatea Sa Regele – mă simt extrem de recunoscătoare.

„Este minunat să vezi tineri lăudați și recompensați”

Deputatul laburist Dame Nia Griffith, care a primit și ea astăzi un MBE, a fost încântată de Emma Răducanu și de succesul ei.

„Cred că este fantastic să vezi o persoană tânără (să obțină) succesul pe care l-a avut și cred că, evident, acum se confruntă cu situația incredibil de dificilă de a face față acestui succes și de a face față și dezamăgirii.

Și cu siguranță cred că este minunat să vezi tineri lăudați și recompensați și să ne asigurăm că oferim fiecărui tânăr oportunitățile necesare pentru ca acesta să își poată dezvolta talentele la maxim.”, a declarat deputatul laburist Dame Nia Griffith.

Emma Răducanu, îmbrăcată cu o rochie Dior la ceremonie

Senzația tenisului a arătat cu siguranță ca atare, deoarece a îmbrăcat o rochie Dior de dantelă neagră, demnă de o anumită modestie, prinsă cu o centură de piele neagră, tocuri negre Mary Jane și un delicat pulover negru. Look-ul complet a fost din colecția Dior Cruise 2023, pe care brandul a dezvăluit-o în cadrul unei defilări pline de farmec la Sevilla, în iunie.

În octombrie 2021, la o lună după triumful de la US Open, Emma Răducanu a fost anunțată ca ambasadoare a casei de modă franceze. În același timp a fost numită imaginea ambelor colecții de îmbrăcăminte pentru femei ale Mariei Grazia Chiuri.

Tânăra sportivă a șocat lumea când a cucerit anul trecut US Open, din calificări, fără să piardă vreun set. Ea a fost prima jucătoare care a reușit această performanță. La final, a devenit prima britanică care a câștigat un Grand Slam de la Virginia Wade în 1977. Anul 2022 nu a fost la fel de bun pentru Răducanu, însă, deoarece nu a reușit să câștige niciun titlu și s-a văzut coborând în clasament până pe locul 75.

Sportiva la o nouă colaborare cu Jez Green

S-a luptat cu accidentările în timp ce a început să se adapteze la cerințele primului său sezon complet în circuitul WTA. În perspectiva anului 2023, ea l-a angajat pe fostul antrenor de forță și condiționare al lui Andy Murray, Jez Green. În acest intersezon, Emma Răducanu a muncit extrem de mult în sala de sport. Britanica spune că este hotărâtă să devină mai puternică și să evite multe accidentări și eșecuri fizice anul viitor.

„Ceea ce mă motivează să continui să mă antrenez este satisfacția pe care o am după antrenament și la finalul zilei.

Mă simt foarte mândră că m-am forțat, chiar dacă poate nu am simțit că vreau. Aștept cu nerăbdare un alt an întreg în turneu.

Tocmai l-am avut pe primul, iar lecțiile pe care le-am învățat anul acesta le voi lua și le voi aplica în următorul.”, a explicat Emma Răducanu.

Emma a câștigat 22 de milioane de lire sterline în 2022

Potrivit The Mirror, în 2022, Răducanu a câștigat 22,8 milioane de lire sterline. Cu aceste câștiguri Emma Răducanu se situează pe locul trei, după Serena Williams, locul doi, și Naomi Osaka.

Japoneza este cea mai bine plătită sportivă din acest an, cu 46 de milioane de lire sterline. Doar 2,8 milioane de lire sterline din veniturile adolescentei au provenit din meciuri de tenis. Restul de 1,8 milioane de lire sterline au fost obținute în urma victoriei de la US Open de anul trecut.

Restul de 20 de milioane de lire sterline provin din multiplele contracte de sponsorizare pe care e-a obținut în ultimul an. Printre sponsorii ei se numără contracte de mai multe milioane de lire sterline cu mărcile de lux Tiffany & Co, Dior și Porsche. De asemenea, a devenit ambasador pentru British Airways, Evian, Vodafone și HSBC.

Urmăriți Playtech.ro și pe