Data la care va fi încoronat oficial Regele Charles al III-lea. Anunțul din Marea Britanie

Data la care va fi încoronat oficial Regele Charles al III-lea. Anunțul din Marea Britanie
Când va fi încoronat Regele Charles al III-lea?

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii urmează să fie încoronat în viitorul foarte apropiat. Acesta ocupă în mod oficial tronul după decesul Reginei Elisabeta a II-a. Palatul Buckingham neagă speculațiile în privința datei încoronării, dar mai mulți oficiali britanici au luat la cunoștință o anumită zi. Este vorba despre un eveniment foarte important care s-a petrecut în perioada vehiculată.

Când va fi încoronat Regele Charles al III-lea: detalii

Mai mulți oficiali britanici au luat la cunoștință data la care Regele va fi încoronat. Se pare că aceștia știu că marele eveniment va avea loc pe data de 3 iunie 2023. Palatul Buckingham neagă însă speculațiile. La acea dată se vor împlini 70 de ani de la încoronarea suveranei defuncte a cărei ceremonie a avut loc pe 2 iunie 1953.

Evenimentul va avea cu siguranță loc la Westminster Abbey. Ceremonia va fi una restrânsă și cu siguranță mai modestă decât cea a Reginei Elisabeta a II-a. Peste 8.000 de invitați 129 de ţări au participat la încoronarea regretatului monarh.

Au fost create platforme speciale în acest scop, iar din motive de securitate acum sunt permise în biserică doar 2.000 de persoane. Regele Charles urmează să împlinească 74 de ani în luna iunie a anului 2023. El va deveni astfel cel mai în vârstă suveran încoronat din istoria Marii Britanii.

Încoronarea Reginei Elisabeta a II-a: lucruri neștiute

O coroană grea: coroana St. Edward purtată de regretata Regină pe cap pe durata ceremoniei este făcută din aur solid, lucru care înseamnă că este foarte grea. Obiectul a fost realizat în 1661 și cântărește 2,23 kilograme.

Ceremonie televizată: încoronarea Majestății a fost prima astfel de ceremonie transmisă la televizor. Evenimentul a fost urmărit de 27 de milioane de oameni în Marea Britanie, adică trei sferturi din populație, și ascultat de 11 milioane de oameni la radio.

Fiul unui monarh: Prințesa Elisabeta a devenit Regină foarte devreme după moartea tatălui, moment în care Prințul Charles avea doar 4 ani. Anul următor, moștenitorul Majestății a devenit primul copil care a asistat la încoronarea mamei sale ca suveran.

Originea expresiei puiul pentru încoronare: expresia ,,puiul pentru încoronare” are o legătură directă cu ceremonia încoronării Reginei Elisabetei a II-a. După eveniment au fost pregătite multe feluri de mâncare pentru invitații speciali. Floristul Constance Spry, care a fost însărcinat să aranjeze florile la Westminster Abbey, a fost unul din cei care au realizat o rețetă specială care consta în pui rece cu sos curry și salată. În modul acesta s-a născut ,,puiul pentru încoronare”.