Emma Răducanu, decizie surprinzătoare anunțată la Londra. Ce a hotărât jucătoarea britanică

Emma Răducanu, decizie surprinzătoare anunțată la Londra. Ce a hotărât jucătoarea britanică
Emma Răducanu a fost aleasă deja drept „Sportiva anului” de către prestigioasa publicație Sunday Times

Emma Răducanu, decizie surprinzătoare anunțată la Londra. Câștigătoarea de la US Open a apărut în fața publicului britanic pentru prima oară de la Wimbledon. Ea a jucat un meci demonstrativ, duminică, împotriva româncei Gabriela Ruse. Partida s-a desfășurat la Royal Albert Hall din Londra, în cadrul unui mare turneu demonstrativ ce derulează pe perioada a 4 zile. Emma Răducanu a câștigat partida cu 6-3, 7-6.

Emma Răducanu, decizie surprinzătoare anunțată la Londra

Emma Răducanu, decizie surprinzătoare anunțată la Londra. Jucătoarea britanică cu tată român a apărut în fața conaționalilor săi  pentru prima oară după turneul de la Wimbledon. Sportiva de 19 ani a fost una dintre atracțiile turneului demonstrativ ce are loc la Royal Albert Hall.

Emma Răducanu a jucat, duminică, împotriva prietenei sale, Gabriela Ruse, într-o partidă pe care a câștigat-o cu 6-3, 7-6. Cei 5.000 de spectatori le-au aplaudat pe cele două jucătoare, într-un meci presărat cu multe momente hazlii. Ba chiar și cu o cerere în căsătorie făcută Emmei Răducanu de un fan din tribune.

Un alt moment aparte al meciului a avut loc spre finalul partidei când Gabriela Ruse l-a lăsat pe unul dintre băieții de mingi să joace câteva puncte în locul ei. Spre surprinderea tuturor, acesta a reușit, ajutat și de fileu, să câștige un punct, chiar pe serviciul Emmei Răducanu.

Ce a hotărât jucătoarea britanică

La finalul partidei, Emma Răducanu a vorbit despre planurile sale. Aleasă recent drept „Sportiva anului” în Marea Britanie de către publicația Sunday Times, ea este favorită și pentru primirea unui alt premiu prestigios. E vorba de „Personalitatea sportivă a anului”, acordat de BBC.

Emma Răducanu a declarat că nici nu se gândește că ar putea primi faimoasa distincție. Ea a spus că aceasta ar trebui să-i fie acordată campionului de Formula 1, Lewis Hamilton, în caz că va câștiga titlul mondial și în acest an.

Nu, cu siguranță nu m-am pregătit (n.r – pentru primirea premiului). Îl susțin pe Lewis. El a fost un model atât de bun pentru mine, doar prin faptul că m-a ajutat să trec prin unele etape ale carierei mele. Este o persoană cu adevărat cool. Nici măcar nu mă gândesc la acest premiu. Pentru mine este doar ceva foarte departe de a deveni realitate. Lewis a fost foarte cool când m-a ajutat. Mi-a spus să fiu răbdătoare, să iau fiecare meci așa cum vine, apoi să mă liniștesc. Este un tip foarte cool”, a declarat Emma Răducanu, conform The Sun.

Emma Răducanu va începe, din această saptămână, pregătirea pentru noul sezon. Ea va participa, în 16 decembrie, la un alt turneu demonstrativ, în Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, după care se va deplasa în Australia unde va continua pregătirile pentru primul Graand Slam al anului 2022. Australian Open va avea loc între 17-30 ianuarie.

Sursa foto: Facebook/Transylvania Open

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI