Emma Răducanu a venit la Cluj fără antrenor. „Trebuie să înveți să te antrenezi singur”

Emma Răducanu a venit la Cluj fără antrenor. „Trebuie să înveți să te antrenezi singur”
Emma Răducanu a venit la Cluj fără antrenor. „Trebuie să înveți să te antrenezi singur”

Emma Răducanu a venit la Cluj fără antrenor. Câștigătoarea US Open din acest an participă la Transylvania Open fără a beneficia de ajutorul vreunui tehnician. Jucătoarea engleză cu tată român s-a despărțit de Andrew Richardson, cel care a condus-o către succesul de la Flushing Meadows, în septembrie. Emma Răducanu e convinsă că va găsi un antrenor până la Australian Open, deși a afirmat că învață să se antreneze singură.

Emma Răducanu a venit la Cluj fără antrenor

Emma Răducanu a venit la Cluj fără antrenor. Noul star al tenisului mondial se află în acestă săptămâna în țara de origine a tatălui său, Ion, transformat ulterior în Ian. Emma Răducanu a devenit, la dor 18 ani, o adevărată „perlă a Coroanei” a sportului. În doar câteva luni, ea a ajuns de la statutul de ilustră necunoscută la cea de vedetă planetară. Este și motivul pentru care Emma a devenit principalul punct de atracție al turneului Transylvania Open ce are loc la Cluj-Napoca.

Emma Răducanu a făcut furori la ediția din acest an de la Wimbledon, când a ajuns în optimi. Ea era pregătită de Nigel Sears, un reputat antrenor britanic, socrul lui Andy Murray. Surprinzător, după performanța de pe iarba londoneză, Emma a preferat să se despartă de Sears. Ea a ales să fie pregătită de mai puțin cunoscutul Andrew Richardson, fost jucător de Cupa Davis pentru selecționata Marii Britanii. Cu el alături, adolescenta de 18 ani a reușit să uimească la US Open câștigând turneul venind din calificările acestuia.

„Trebuie să înveți să te antrenezi singur”

Emma Răducanu s-a transformat, după succesul de la US Open, într-un adevărat megastar. Dar, într-o altă mutare surprinzătoare, ea s-a despărțit și de tehnicianul Andrew Richardson. Poate că și din această cauză, Emma a fost învinsă fără drept de apel la Indian Wells, turneul ce a urmat victoriei de la US Open. Ea s-a pregătit timp de o săptămână, de probă, cu Esteban Carril, fost antrenor al Johannei Konta. Dar, până acum, jucătoare de pe locul 23 WTA nu a decis asupra colaborării cu acesta ori cu vreun alt tehnician.

Într-o conferință de presă susținută la Cluj, Emma Răducanu s-a declarat, însă, optimistă în privința găsirii unui antrenor până la Australian Open, ce va avea loc între 17-30 ianuarie 2022. Cu toate astea, ea a adăugat că învață să se antreneze de una singură, nefiind bine să depinzi de cineva.

Sunt optimistă în privința unui nou antrenor, dar încă nu m-am decis. Lucrurile sunt însă în derulare. Cred că e grozav să ai un antenor, dar când joci ești singură pe teren. Nu cred că e bine să devii dependent (n.r. – de un antrenor) Trebuie să te antrenezi de unu singur. Este ceva ce încerc să învăț”, a declarat Emma Răducanu, conform Daily Mail.

Ea a adăugat că speră, totuși, să aibă antrenor, mai ales că la Indian Wells lucrurile nu au mers deloc bine în absența unui sfătuitor pe partea tehnică. Emma Răducanu a venit la Cluj însoțită de tatăl ei, Ian, de fizioterapeutul Will Herbert și de agentul său, Chris Helliar. În primul tur, ea o va întâlni marți pe slovena Polona Hercog (124 WTA).

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI