06 iul. 2021 | 09:47

Emma Răducanu, victima organizatorilor de la Wimbledon? Ce a pățit în meciul de aseară

Sport
Emma Răducanu, victima organizatorilor de la Wimbledon? Ce a pățit în meciul de aseară
Emma Răducanu, victima organizatorilor de la Wimbledon? Ce a pățit în meciul de aseară

Emma Răducanu a devenit senzația turneului de la Wimbledon. Jucătoarea cu origini românești s-a transformat dintr-o anonimă într-un star al tenisului, în doar o săptămână. Răducanu a ajuns în optimile de finală de la All England Club, după ce a trecut de trei sportive mult mai bine cotate decât ea, inclusiv de Sorana Cîrstea. Luni seară, jucătoarea clasată pe locul 338 mondial a trăit, însă, o experiență total neplăcută.

Emma Răducanu, victima organizatorilor de la Wimbledon?

Emma Răducanu a făcut furori la Wimbledon. În doar o săptămână, ea a trecut de la statutul de necunoscută la cel de star mondial al tenisului. După 3 victorii fără set pierdut, jucătoarea de 18 ani a devenit prezența după care se întorc toate capetele. A intrat, brusc, în atenția publicului și a presei. S-a aflat că are tată român, mamă chinezoaică și că s-a născut în Canada, dar trăiește de la 2 ani în Anglia. Că e o elevă eminentă, că vizitează Bucureștiul de câteva ori pe an și îi plac mâncărurile preparate de bunica ei dinspre tată.

Clasată pe locul 338 WTA, ea a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Wimbledon. Dar nu ușor, aceștia nefiind convinși, inițial, că ar trebui să acorde o asemenea invitație unei sportive de pe locul „300 și ceva”. Emma Răducanu a prins șansa vieții ei cu amândouă mâinile și a „scris” o poveste care a captivat inimile și imaginația publicului și ale jurnaliștilor. Până în optimi, ea le-a învins pe rusoaica Vitalia Diatcenko, locul 150 WTA, scor 7-6, 6-0, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019, 6-2, 6-4 şi pe Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, scor 6-3, 7-5.

Ce a pățit în meciul de aseară

Luni seară, Emma Răducanu a jucat, pe Terenul 1 de la Wimbledon, contra australiencei Ajla Tomljanovic (75 WTA). După un prim set echilibrat, pierdut cu 4-6, jucătoarea cu origini românești a dat semne de slăbiciune. La 3-0 în setul secund pentru adversară, ea a fost nevoită să ceară intervenția medicului. Răducanu părea să respire greu și să aibă un disconfort în zona plexului solar. A plecat la vestiare, iar după câteva minute a fost anunțat abandonul ei. Ceva mai târziu, organizatorii au anunțat că retragerea a fost cauzată de „probleme de respirație”. Comentatorul Eurosport, fostul campion Mats Wilander a fost de părere că simptomele au semănat cu cele ale unui atac de panică.

În aceeași idee, Daily Mail  consideră că organizatorii au greșit schimbând programul clasic al partidelor feminine din optimi. Dar tentația de a o „oferi” telespectatorilor pe noua senzație a tenisului, la o oră de vârf, a fost mai puternică. Iar acest lucru se pare că a copleșit-o pe Emma Răducanu.

Nu poate trece neobservat faptul că Răducanu a jucat în al treilea meci al zilei (n.r – pe Terenul 1). În mod controversat, a fost abandonată regula conform căreia toate meciurile feminine din optimi sunt programate între primele două ale zilei. Asta, pentru a exista o egalitate de șanse la recuperare, ținând cont că întâlnirile fetelor din sferturi se joacă marți, a doua zi. Dar tentația de a oferi publicului, la o oră de vîrf a serii, pe noua senzație de la All England Club, a fost mai mare. Trebuie avută mai multă grijă cu aducerea unor tinere talente în lumina orbitoare a interesului public, dată fiind popularitatea turneului”, a scris jurnalistul de la Daily Mail.

Oricum, Emma Răducanu a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA, ajungând până pe locul 175. Ea a câștigat și un cec de 211.000 de euro, de 5 ori mai mult decât câștigase până atunci în toată cariera.

 

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Șoferii nu pot fi obligați prin lege. Gestul la volan pentru care niciun polițist nu te poate amenda
Capital.ro
Puterea miraculoasă a rugăciunii. Ce s-a întâmplat cu o bucată de pâine după ce a fost sfințită
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
Obiceiuri și tradiții de Paște. La masă, prima dată trebuie să se mănânce ou
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro