Emisiunea Acces Direct, scoasă din grila Antenei 1. Ce decizie șoc au luat șefii trustului

Emisiunea Acces Direct, scoasă din grila Antenei 1. Ce decizie șoc au luat șefii trustului
Ce trebuie să știe telespectatorii despre Acces Direct

Decizie uluitoare la Antena 1! Show-ul moderat de Mirela Vaida o să fie scos din grila postului de televiziune. Mulți telespectatori o să fie surprinși în momentul în care o să afle care este motivul pentru care emisiunea nu o să mai fie văzută ca de obicei.

Decizia uluitoare luată de șefii Antena 1. Ce se întâmplă cu Acces Direct

Emisiunea Acces Direct o să fie eliminată din grila pentru programe a postului Antena 1. Totuși, telespectatorii o să poată să urmărească în continuare show-ul moderat de Mirela Vaida, mai cu seamă pentru că acesta o să fie mutat, nu scos definitiv de pe micile ecrane, potrivit Cancan.

Show-ul o să fie urmărit, începând cu luna ianuarie, pe Antena Stars. Șefii de la Antena 1 s-au decis să mute emisiunea după numeroasele amenzi încasate de la CNA. Ba chiar, aceștia și-ar dori să crească postul la care a fost mutat și Dan Capatos prin audiență.

Emisiunea Acces Direct a fost dur amendată după numeroasele subiecte care au atras mai multe controverse în rândul telespectatorilor. Show-ul a încasat cea mai mare amendă în ultimii trei ani. O ediție amendată de CNA nu a putut să treacă neobservată printre români.

Ce amendă record a primit Acces Direct

Mai exact, oaspeții nu ar fi luat în serios amenințările unui soț la adresa partenerei sale. Femeia a fost ucisă de bărbat la doar câteva luni mai târziu. Aceasta era încurajată într-o altă ediție a show-ului să își lase partenerul violent să își viziteze copiii.

Din păcate, aceasta a fost bătută cu sânge rece de față cu micuții săi. Astfel, pentru edițiile din 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 și 17 mai 2021, emisiunea Acces Direct a primit o amendă de 150.000 de lei, potrivit publicației paginidemedia.ro.

„Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare. Ce se întâmplă în emisiune este valorificarea unor stereotipuri care duc la moarte.

Tot formatul emisiunii este să exploateze tot ce este din senzaţional. Ameninţarea cu moartea e faptă penală, se petrece în studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai mulţi oameni din ţară.”, a declarat Mircea Toma.

„Invitații iau totul în râs”

Cristina Pocora, Valentin Jucan, Mircea Toma, Dorina Rusu, Oana Dincă şi Ionel Palăr au decis ca această amendă uluitoare să fie aplicată în ședința Consiliului Naţional al Audiovizualului din 13 iulie.

Inițial, Valentin Jucan a propus 50.000 de lei și Mircea Toma o sumă de 200.000 de lei. În urma a trei tururi de voturi, cei doi s-au decis asupra amenzii record în valoare de 150.000 de lei.

„Nu trataţi deloc serios şi responsabil acest fenomen al violenţei domestice. Invitaţii iau totul în râs, ba mai mult era sfătuit domnul agresor cum să facă, cum să procedeze, deşi s-au prezentat fotografii cu femeia agresată, cu vânătăi. Cumva, ea a fost privită cu scepticism.

Toată construcţia emisiunii nu a făcut decât să facă să dea vina pe victimă. Au fost 17 reclamaţii pentru această ediţie. La celălalt caz au fost 112 reclamaţii! Totul e o glumă. Sunt personaje, e iubire.

Şi ajungem în situaţia în care o femeie şi copilul ei ajung victime şi apoi asistăm la un monolog în care toată lumea e vinovată, doar că noi la televizor întărim un stereotip că violenţa e din dragoste.”, a transmis Cristina Pocora, șefa CNA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI