Emanuel Ungureanu intervine în scandalul morții lui Victor Socaciu. Adevărul crunt despre tragedia din spital

Emanuel Ungureanu intervine în scandalul morții lui Victor Socaciu. Adevărul crunt despre tragedia din spital
Emanuel Ungureanu intervine în scandalul morții lui Victor Socaciu

Deputatul Emanuel Ungureanu a spus că moartea artistului Victor Socaciu din cauza infecțiilor nosocomiale nu este unul singular în România, susținând că sunt necesare reguli draconice în ce privește curățenia în spitale, iar amenzile să se aplice.

Emanuel Ungureanu intervine în scandalul morții lui Victor Socaciu

Victor Socaciu a murit ieri, 27 decembrie, la vârsta de 68 de ani. În trecut, acesta a avut mai multe probleme de sănătate, trecând, în urmă cu câțiva ani, și printr-un transplant renal. Deputatul USR Emanuel Ungureanu a vorbit despre cazul morții lui Victor Socaciu, dar și despre sistemul sanitar care se confruntă și cu aceste infecții nosocomiale.

„Din păcate, domnul Victor Socaciu suportă consecințele unui sistem care, la un moment dat, l-a favorizat atunci când avea insuficiență renală, a beneficiat de un transplant ciudat. A luat rinichii de la 2 copii în moarte cerebrală. Atunci, sistemul l-a salvat, acum nu. Cei cu transplant renal au imunitatea scăzută, iar atunci orice infecție din spital devine fatală.

Pacienții cu boli cronice, care scapă de Covid, nu scapă de infecțiile nosocomiale. Aceste blesteme care vin asupra sistemului sanitar sunt un lung șir de neglijențe ale celor care închid ochii la astfel de probleme. E nevoie de reguli draconice în ceea ce privește curățenia în spitale. Neglijența generalizată și mizeria din spitale nu țin cont de faptul că ești vedetă sau om obișnuit. Eu am semnat un proiect de lege de combatere a infecțiilor nosocomiale, dar încă nu s-a implementat legea.

Autoritățile tac mâlc în asemenea situații. Majoritatea infirmierilor și a personalului care se ocupă de dezinfecție, în zona de sălilor de operații, îmi spuneau că testarea biocidelor e una medievală. Adică, se desface capacul și se miroase. Deci, nu există laboratoare, nici mijloace ca să vezi dacă dezinfecția e eficientă.

„Indifierent că ești politician sau artist, infecțiile te atacă”

Nu se iau măsuri concrete după ce apar cazuri. Epidmiologii spitalelor ar trebui să fie niște spirite draconice, care să aplice măsuri severe. Atâta timp cât ascundem mizeria, mor oameni cu zile. Peste tot sunt infecții nosocomiale, dar în statele civilizate sunt măsuri disciplinare. Ei au laboratoare și au și măsuri vizibile pentru toată lumea.

Nimeni nu s-a gândit, în spitalele civilizate, să ascundă erorile umane, în sistemele de terapie din România, indifierent că ești politician sau artist, infecțiile te atacă. Am cerut resturcturarea DSP, demiterea șefei Inspecției Sanitare de Stat, Mioara Comana, care este veterinar, de profesie. Nu avem epidemiologi care să-și facă treaba atunci când trebuie”, a declarat Emanuel Ungureanu la o emisiune de televiziune.

Despre transplantul suferit de Victor Socaciu, deputatul Emanuel Ungureanu a vorbit recent, pe pagina sa de Facebook. Vezi mesajul său!

Familia artistului a dat detalii despre cauzele care ar fi dus la complicații ale stării sale de sănătate.

„Post-COVID, acumula lichid la plămâni, și am fost pentru trei zile să facă un drenaj. Aceasta a fost intervenția pentru care am fost. Și de acolo au apărut complicațiile”, a precizat soția artistului, la Antena 3.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI