25 mart. 2019 | 10:13

Dacă nu „bate Dumnezeu”, te bate profesorul de religie. Elev din Botoșani lovit până la sânge: care este reacția Bisericii

Știri generale
Dacă nu
Sursa foto: Digi 24

Un elev în vârstă de 11 ani din Botoșani a ajuns la spital după ce ar fi fost bătut de profesorul de religie. Polițiștii au început o anchetă.

Incidentul s-a petrecut în satul Baranca, județul Botoșani. Potrivit știrileprotv.ro, băiatul ar fi fost luat de urechi și dat cu capul de perete pentru că nu ar fi vrut să-și facă semnul crucii. Copilul, elev din Botoșani, a ajuns la spital plin de sânge și a rămas internat.

Elevul din Botoșani, obligat să se închine

Părinții copilului spun că acesta a fost adus acasă, cu sângere șiroind din ureche, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului. Mama sa a chemat imediat ambulanța.

„A venit fetiţa după mine să îmi spună că preotul de la Dorohoi, de religie, l-a bătut. I-a rupt urechile şi e plin de sânge. Au venit colegii de la şcoală şi cu părinţii şi mi-au spus că l-a prins şi l-a izbit cu capul de perete, l-a prins de urechi şi îl ţinea în sus şi îl izbea cu capul de perete.”Rep.: „Sunteţi ortodoxă?”Nu. Sunt penticostală. L-a obligat să facă cruce şi băiatul nu voia”.

Odată ajuns la spital, medicii au constatat că băiatul fusese lovit extrem de tare, întrucât avea mai multe traumatisme.

Conducerea şcolii a început o anchetă disciplinară pentru a vedea dacă cele spuse de elevul din Botoșani se adeveresc, iar cazul este cercetat și de polițiști. În plus,situația a ajuns și în atenția Mitropoliei Moldovei, întrucât profesorul este și preot, potrivit Agerpres.

„Vom ţine cont atât de mărturia preotului, cât şi de ceea ce vor stabili autorităţile şi evident că, dacă lucrurile se confirmă chiar şi într-o mică măsură, părintele riscă să i se retragă binecuvântarea de a mai preda ora de religie, pentru că, chiar dacă dânsul susţine că preotul a fost provocat şi înţeleg că sunt mărturii că sistematic ar fi deranjat ora şi ar fi ameninţat pe preot în multe feluri, nu se justifică folosirea violenţei, chiar şi un simplu tras de urechi nu îşi are rostul. Este absolut regretabil şi inadmisibil, de a folosi violenţa chiar şi într-un grad foarte mic”.
Constantin Sturzu, purtător de cuvânt al Mitropoliei Moldovei

Ce spune Biserica Ortodoxă Română

Cazul din județul Botoșani a ajuns și la urechile înalților prelați de la București. Patriarhia Română a condamnat gestul, dar susține că Inspectoratul Școlar trebuie să dea explicații în acest caz.

„Profesorii de Religie, ca şi toți ceilalți profesori, aparțin direct de inspectoratul școlar, ai cărui angajați sunt, nu de Patriarhie. Doar o ancheta oficială a acestuia poate stabili adevărul. Până atunci, nu e firesc să comentăm acuzații neverificate încă. Dacă în urma anchetei se va dovedi că e real, e unul trist şi rupt de spiritul creştin. Doar un pseudo-profesor ar putea comite un act atât de antipedagogic, mai ales în contextul specific dat”.
Patriarhia Română

Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă să rămână fără funcție. Dar riscă și sancțiuni penale: polițiștii au deschis deja un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Capital.ro
"Aşa ai un ban în plus în buzunar. Îţi scoţi chiar şi de două ori banii" | Investiţia care devine tot mai profitabilă pentru români
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
ANAF face CONTROALE în BLOCURI! PROPRIETARII de apartamente sunt VERIFICAȚI
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro