Iohannis și-a pus preoții în cap: ce a deranjat Biserica Ortodoxă

De vreo câteva zile, mai mulți oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române au început să-l atace pe președintele Klaus Iohannis. Tonul a fost dat chiar de purtătorul de cuvânt al BOR.

Mărul discordiei e reprezentat de referendumul pentru familie, consultarea populară care a trecut, lumea nu s-a prezentat la vot, nu a existat cvorum. Așadar, de ce revine totuși tema în actualitate?

Totul a pornit de la declarațiile făcute de șeful statului recent, când a spus că „cei care au promovat referendumul au fost orice, numai toleranţi nu”, potrivit G4Media.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a publicat un editorial de opinie pe stiripesurse.ro în care, deși nu l-a menționat direct pe șeful statului, a trimis spre acesta mai multe săgeți.

Reprezentantul BOR a spus că ”a jubila incitator, lipsit de imparțialitate și eleganță în fața confruntării civice dintre cei care „dau cu flit” normalității și cei care vor să o apere democratic, nu are în sine nimic constructiv. Asemenea atitudini – toate, în răspăr cu creștinismul asumat ca mod de viață – exprimă sumar, dar edificator viziunea post-modernă lipsită de imaginație morală a lui homo eticus trăitor în sterilizantul ev media și în epoca post-adevăr”.

Vasile Bănescu a mai spus că ”a ofensa peste 4 milioane de români lucizi și fideli unor valori limpezi validate de istorie, nu de toane ideologice, și fără de care o societate face implozie, români care nu s-au lăsat îmbrobodiți de valul imens și murdar de manipulare mediatică, cărora li se adaugă alte milioane de români care gândesc familia naturală în aceiași termeni, dar care au fost influențați de această manipulare, nu are în sine nimic aristocratic”.

Iohannis, atacat din toate părțile

Și episcopul Huşilor, Ignatie, a scris pe Instagram că preşedintele Klaus Iohannis a devenit un „nihilist cu acte în regulă”, potrivit Agerpres.

„Având în fundal definiţia lui Nietzsche despre nihilism, Klaus Werner Iohannis a devenit nihilist cu acte în regulă. Ce înseamnă nihilismul? Faptul că valorile cele mai înalte se devalorizează. Dragostea fără de măsură faţă de minorităţile sexuale (vai de mine, e hate speech?) l-a metamorfozat pe domnul preşedinte în agentul dispreţului dozat într-un insecticid – cred că, mai pe româneşte, aşa-i spune flitului – faţă de ‘majorităţile’ (heterosexuale). Ăsta se numeşte progresism, care este un alt sinonim pentru comunismul ‘tolerant’ al omului recent. Sau ‘aşa cum se spune popular’, în timp ce unii suntem nişte muşte intolerante, infatuate şi vrednice de a fi ucise cu flitul, alţii sunt oameni cu ‘minţile luminate’ la neonul progresismului şi vrednici să trăiască plenar din pâinea toleranţei neomarxiste. Trag nădejde că eu, o muscă conservatoare, infatuată şi neafiliată politic, am priceput bine, în spiritul fidel al drepturilor omului, ce a vrut să ne transmită domnul preşedinte”, a afirmat episcopul Ignatie, citat de Agerpres.

Toate aceste reacții vin după ce președintele Klaus Iohannis a spus că referendumul din toamnă, când s-a încercat, fără succes, redefinirea familiei, a afișat o lipsă de toleranță din partea celor care l-au inițiat.

„Vă amintiţi, când a apărut acea idee cu referendumul, eu, dintr-odată, am devenit inamicul public numărul unu pentru o grămadă de oameni, când am spus că trebuie să fim toleranţi. Şi s-a văzut că, din păcate, am avut dreptate. Cei care au promovat referendumul au fost orice numai toleranţi nu. Dar românii au fost mult deasupra acestui discurs. Au dat o lecţie imensă acestor infatuaţi care au propagat ura şi, pur şi simplu, cum se spune mai popular, i-au tratat cu flit”, a spus șeful statului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI