Elev bătut cu pumnul chiar în sala de clasă. Ce sancțiune a primit agresorul. De la ce a pornit cearta VIDEO

Elev bătut cu pumnul chiar în sala de clasă. Ce sancțiune a primit agresorul. De la ce a pornit cearta VIDEO
Elev bătut în clasă de colegul său

Scene de groază într-o școală din comuna Măxineni, județul Brăila. Un elev a fost bătut într-o pauză de un coleg de-al său, în sala de clasă. De față erau ceilalți elevi, însă nimeni nu a intervenit.

Copil bătut în sala de clasă

UPDATE

Primele măsuri au fost luate împotriva elevului bătăuș de le Liceul „Matei Basarab” din Măxineni. Conducerea unității școlare a decis ca nota la purtare pe semestrul I să fie scăzută, iar elevul să fie consiliat psihologic. De asemenea, cazul a fost adus la cunoștință și Biroului de Siguranță Școlară.

Cei doi sunt colegi de clasă, iar cearta ar fi pornit de la o fată din altă clasă pe care ambii o plac. Cel care a făcut publice imaginile pe Facebook este tatăl băiatului bătut și ar fi primit-o de la o persoană necunoscută, care i-ar fi adresat și amenințări, le-a spus bărbatul polițiștilor. Totodată, oamenii legii ar putea adăuga pe lista de acuzații și „amenințarea”.

Știrea inițială:

Întreg incidentul a fost filmat de unul dintre elevii din clasă. Filmarea a fost postată la scurt timp pe rețelele de socializare. A fost distribuită de mai multe persoane și nu a durat mult până când a ajuns la părinții copilului agresat și la poliție. Pe imagini se vede cum ceilalți colegi de clasă asistă la agresiune, însă fără a interveni.

Colegul de bancă al copilului agresat stă pe telefon tot timpul, chiar și atunci când are loc agresiunea. Oamenii legii s-au autosesizat și au început cercetările pentru a afla circumstanțele în care s-a întâmplat incidentul și tragerea la răspundere a celor vinovați. Urmează ca agresorul să răspundă penal pentru cele întâmplate.

”În urma apariției în spațiul public al unor imagini video în care un elev ar fi lovit de un alt coleg, la școala din localitatea Măxineni, precizăm faptul că polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate, totodată, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe”,a informat Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Brăila.

Clipul video poate fi vizionat aici.

Elev bătut în fața școlii

Un caz asemănător a avut loc în Râmnicu Vâlcea, acolo unde un elev a fost bătut în fața școlii. Agresorul, în vârstă de 16 ani, avea la el un cuțit și un pistol de tip airsoft. Incidentul a avut loc la începutul lunii acesteia, în față Colegiului Tehnic Forestier. Potrivit autoritățile, conflictul nu ar fi fost spontan, ci a pornit de la niște postări pe rețelele de socializare.

La fața locului au intervenit jandarmii, care au descoperit în buzunarele agresorului un cuțit și un pistol de tip airsoft. Oamenii legii l-au întrebat pe minor de ce are asupra sa asemenea arme, acesta spunând că le are pentru autoapărare.

„Agresorul, un tânăr de 16 ani din Râmnicu Vâlcea, şi-a aşteptat victima, elev la colegiul respectiv, să iasă de la ore, iar în momentul când a văzut-o i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele. Întreaga scenă a fost observată de personalul de securitate al şcolii care a solicitat ajutorul jandarmilor. Un echipaj de Jandarmerie care se afla în apropierea şcolii a intervenit de urgenţă reuşind să întrerupă conflictul dintre cei doi tineri, care se pare ar fi pornit de la o postare pe o reţea de socializare”, transmite Inspectoratul de Poliţie Vâlcea.

Jandarmii au întocmit pe numele agresorului actele necesare începerii urmării penale pentru lovire sau alte violențe și posesia de obiecte periculoase fără drept. Actele au fost înaintate organelor de Poliție pentru a continua cercetările.