Elena Udrea, mişcare neaşteptată din închisoare. Legea pe care vrea să o schimbe în penitenciar

Elena Udrea, mişcare neaşteptată din închisoare. Legea pe care vrea să o schimbe în penitenciar
Avocatul Poporului s-a autosesizat

Elena Udrea a criticat de multe ori condițiile de la Penitenciarul Târgșor. De fapt, în momentul în care se afla în custodia autoritățile din Grecia, ea a invocat condițiile precare din închisorile românești pentru a scăpa de pedeapsă. Recent, fostul ministru al Turismului s-a plâns că regulile penitenciarului îi impun să își vadă copilul printr-un geam separator.

Elena Udrea schimbă legea din închisoriile românești

Elena Udrea este de părere că modul de vizită la penitenciarul Târgșor este unul profund greșit. Ea a explicat că un copil are nevoie de atingerea și dragostea mamei sale, iar geamul de protecție nu face decât să îngrădească acest lucru, care oricum se petrece foarte rar.

Acum, Avocatul Poporul s-a autosesizat și ia în calcul să solicite Ministerul Justiției modificarea legislației actuale e executare a pedepselor și alinierea la normele europene.

Avocatul Poporul a făcut o solicitare la directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor ca vizitele deținuților cu copii minori să se realizeze fără geam de separare.

„În funcție de răspunsul administrației, o să iau în calcul sesizarea Ministerului Justiției pentru modificarea legislației actuale”, a declarat Renate Weber.

Răspunsul fostului ministru către Avocatul Poporului

Fostul ministru a transmis un mesaj de mulțumire Avocatului Poporului, spunând că mamele din penitenciar îi mulțumesc.

„Mamele din penitenciarul Târgușor, sigur și din celelalte penitenciare, îi mulțumesc Avocatului Poporului.

Sper că implicarea doamnei Renate Weber va duce la rezolvarea regulii absurde şi anume care oprește copiii deținutelor să își poată întâlni mamele, să le poată îmbrățișa, să poată fi mângâiați, ținuți în brațe, sărutați și alinați de cele care le-au dat viață.

Așa cum spuneam, ca să îndreptăm lucrurile greșite pe care le întâlnim în toate domeniile la tot pasul, este necesar să se găsească doar bună intenție și o minte deschisă”, a scris Elena Udrea într-o nouă postare.

Postarea inițială făcută de Elena Udrea a atins subiectul sensibil despre vizita copiilor la penitenciare și cum aceștia trebuie să stea departe de mamele lor, pe care le pot vedea doar printr-un geam de protecție.

„O să aduc în discuție o știre absurdă creată de prevederea legală care face ca un copil să își vadă mama aflată în detenție doar printr-un geam numit

„dispozitiv de protecție”, fără să poată atinge, fără să îi poată sta în brațe, fără să poată simți iubirea mamei, care lipsește atât de mult. Cine a puut gândi o tâmpenie ca asta?”, a scris Elena Udrea pe Facebook.