11 mart. 2021 | 17:54

Elena Udrea a primit vestea după cererea DNA. Anunțul magistraților

Monden
Elena Udrea a primit vestea după cererea DNA. Anunțul magistraților
Elena Udrea a primit vestea după cererea DNA

Elena Udrea nu are parte de liniște. Fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu a primit anunțul magistraților. De ce a fost respinsă cererea celor de la Direcția Națională Anticorupție. Reacția fostului ministru al Turismului spune totul, ce are de gând să facă Elena Udrea.

Elena Udrea a primit vestea după cererea DNA

Pe data de 2 martie 2021, Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru acuzațiile de instigare la luare de mită și spălare de bani în cadrul dosarului din 2009, pe vremea când era mâna dreaptă a lui Traian Băsescu, fostul președinte al României.

Oficialii de la Direcția Națională Anticorupție au cerut, în instanță, ca fosta blondă de la Cotroceni să fie plasată sub control judiciar și să îi fie interzis plecatul din țară. Remamintim că Elena Udrea a plecat în Costa Rica în anul 2018, pentru a evita să ajungă în spatele gratiilor. Înalta Curte de Casație și Justiție a refuzat cererea DNA.

„Inculpata a manifestat intenția de a se sustrage de la judecată. În declarațiile date, afirmă că justiția nu este independentă, decizia de condamnare este absurdă și există în spate altcineva la butoane. Inculpata are un istoric. În anul 2018, s-a sustras de la altă condamnare și a fugit în Costa Rica.

A fost arestată acolo și supusă unei proceduri de extrădare. (…) Având în vedere acest istoric, normal că ne-am pus problema de a o păstra pe inculpată la dispoziția organelor judiciare. Ea nu s-a întors de bunăvoie în țară, așa cum afirmă. A făcut referiri la sistemul judiciar italian, pentru că acolo au fugit mai multe persoane condamnate în România: Alina Bica, Dragoș Săvulescu, Daniel Dragomir, Marian Zlotea”, au declarat instanțele judecătorești, conform Agerpres.

Elena Udrea spune că nu vrea să plece din România

Fostul ministru al Turismului susține că nu are de gând să plece din țară. Elena Udrea a declarat că prioritățile i s-au schimbat acum, de când a devenit mamă, și este determinată să își ispășească pedeapsa în țară, dacă va fi condamnată.

„M-am întors de bunăvoie din Costa Rica. Am venit în ţară, ştiind că mai am trei dosare pe rol. Am venit pentru că eu vreau să îmi cresc copilul aici. Dacă doream, puteam să plec de doi ani din ţară. Şi dacă mi-ar fi trecut prin cap să plec, nu vreau să stau în puşcăriile din afară, vreau să stau închisă în România.

Nu vreau să fiu fugărită pe afară. (…) Eu am experienţa statului în puşcărie afară. Sunt un om raţional, nu aş pleca să înfund puşcăriile pe afară, ca să mă aducă statul român înapoi în condiţii de forţă. (…) Cu pedepsele pe care eu le am, nu beneficiez de posibilitatea de a le executa în libertate în Italia”, a spus Elena Udrea, în timpul procesului din instanţă, potrivit sursei citate.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Cum arată adidașii Balenciaga cu care Delia face furori pe internet. Costă o avere! / FOTO
Unica.ro
Lista artiștilor care vor cânta la Neversea 2024. Surprize mari pentru petrecăreți
EVZ.ro
Părinții victimelor lui Vlad Pascu, revoltați după întrebările pe care le-au primit la proces din partea Ancuței Popoviciu. Ce s-a întâmplat în sala de judecată: ”Nu mai am cuvinte”
Spynews
O nouă taxă obligatorie în România. Legea intră în vigoare de la 1 iulie
Capital.ro
Un nou val de aer rece cuprinde România. Meteorolog: "Scad temperaturile!"
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
REGULA pentru toți românii care cumpără medicamente. Este OBLIGATORIU
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Rugăciune făcătoare de minuni către Maica Domnului, care se rostește de Izvorul Tămăduirii. Aduce vindecare persoanelor bolnave
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro