Ce a făcut Elena Udrea la nici 48 de ore de la condamnare. Fostul ministru nu a avut niciun stres

Ce a făcut Elena Udrea la nici 48 de ore de la condamnare. Fostul ministru nu a avut niciun stres
Elena Udrea la plimbare prin București

În urmă cu două zile Curtea de Apel București dădea o decizie dură împotriva politicianului Elena Udrea. Acuzată în dosarul de fraudă din 2009, miercuri Elena Udrea primea o condamnare de 8 ani de închisoare. Imediat după decizie au apărut zvonurile că Udrea și-ar pregăti fuga din țară. Astfel că i s-a pregătit o nouă decizie. Este vorba de cea a controlului judiciar, până la noua înfâțișare în instanță, prin care avocații Elenei Udrea atacă decizia de miercuri.

Elena Udrea la plimbare prin București

La nici 48 de ore de la decizie, fostul politician a fost surprins în București, alături de fiica și soțul său. Paparazzi Cacan.ro au reușit să o surprindă pe Elena Udrea, relativ relaxată, alături de fiica sa și de soț.

Decizia Curții, atât în cazul ei, cât și în cel al Ioanei Băsescu, a venit ca un trăznet. Amândouă se așteptau, conform declarațiilor date, să fie achitate în deja celebrul dosar al campaniei electorale din 2009. Presiunea este mare  asupra politicianului, iar faptul că a decis să iasă la o plimbare, dovedește încă odată faptul că nu a primit bine decizia de acum două zile.

Fostul politician se consideră o victimă

În urma deciziei de acum două zile, Elena Udrea ar trebui să stea în spatele gratiilor timp de 8 ani. Decizia Curții de Apel nu este una definitivă, deci poate fi atacată în instanță, la  o nouă înfățișare. Imediat după aflararea deciziei, fostul politician declara că se consideră o victimă a unui sistem abuziv, acuzând-o pe Kovesi de implicare direct în această decizie de 8 ani de închisoare.

“Această femeie a ținut să mă condamne pe fiecare acuzație a procurorilor. Dovadă mai mare de slugărnicie, de răspuns la comandă, că nu pot să cred că are ceva personal cu mine, nu pot să cred că mă urăște pe mine atât de tare încât să țină să mă condamne chiar și pe cele mai absurde acuzații care s-au adus în acest dosar.

Femeia asta a dat o decizie absurdă! Nu știu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înțeleg cum va dormi această femeie liniștită la noapte”, a declarat fosta șefă a Cancelariei Prezidențiale, în cadrul unui interviu oferit la Antena 3.

Dosarul, unul greu, a mai primit miercuri și alte sentințe. Una dintre ele, la care nu se mai aștepta nimeni, este cea a fiicei fostului președinte, Traian Băsescu. Ioana Băsescu a primit o sentință de cinci ani de închisoare, în condițiile în care DNA ceruse o pedeapsă de cel puțin 15 ani de închisoare.

Alte decizii de 4, respectiv 6 ani, au fost date altor persoane implicate în dosar. Jurnalistul Dan Andronic, conform Curții, a fost achitat pentru acuzațiile pe care le instrumentase DNA împotriva lui.