Elena Udrea a făcut valuri în ultima săptămână a anului trecut după ce condamnarea la șase ani de închisoare i-a fost suspendată. Nu a durat mult de la evenimentele din țară până când a fost eliberată în Costa Rica.
Elena Udrea este unul dintre foștii miniștri ai țării noastre cu condamnări la activ. Din fericire pentru ea, întregul proces de câțiva ani prin care a fost condamnată la șase ani de închisoare a fost redus la zero cu câteva zile înainte de anul nou.
Întreaga operațiune prin intermediul căreia a fost arestată împreună cu Alina Bică pe 3 octombrie 2018 în Costa Rica s-a dovedit a fi inutilă. Va fi interesant de văzut dacă va da în judecată statul român pentru perioada în care s-a aflat în detenție pe baza unei condamnări neconstituționale.
Trecând însă peste detaliile de fond, în mod previzibil, Elena Udrea pare cât se poate de fericită în prima imagine postată pe Facebook după ce a ieșit din închisoare pe 24 decembrie 2018. În fotografia de mai jos poate fi văzută alături de mama sa, fiica și de logodnicul ei Adrian Alexandrov.
„Vă urez în noul an să aveți credința și puterea de a va transformă dorințele în realitate!”, a scris Elena Udrea. În aceeași postare, le mulțumește celor care i-au făcut ”ziua minunată” pe 26 decembrie când i-au postat numeroase urări cu ocazia zilei sale de naștere. Închieie postarea cu tradiționala urare de ”La mulți ani!”. Nu au lipsit mulțumirile la adresa ”celor care au făcut posibilă eliberarea înainte de sărbători”.
Elena Udrea și Alina Bica, care s-au aflat în detenţie în Costa Rica din 3 octombrie 2018, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României, au fost eliberate pe date de 24 decembrie, în baza unei sentințe a unei instanțe din această țară, după ce ministrul Justiţiei Tudorel Toader a semnat documentele pentru eliberare.
Tudorel Toader și-a motivat decizia prin faptul că pedeapsa de şase ani de închisoare primită de Elena Udrea în dosarul Gala Bute a fost suspendată prin decizia ICCJ, iar Tribunalul Bucureşti a revocat cererea de extrădare. Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de 5 judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.