Elena Merișoreanu va merge de urgență la spital. Cu ce probleme s-a întors din Anglia: ‘Trebuie să mă operez’ EXCLUSIV

Elena Merișoreanu va merge de urgență la spital. Cu ce probleme s-a întors din Anglia: ‘Trebuie să mă operez’ EXCLUSIV
Elena Merișoreanu va merge de urgență la spital

Artista s-a întors în țară în cursul zilei de astăzi, după ce a participat la un adevărat maraton, cântând ore bune pentru românii din Londra, de Ziua Națională. Elena Merișoreanu ne-a spus, în exclusivitate pentru Playtech Știri, cu ce impresii a revenit acasă. Nu ne-a ascuns faptul că mai bine câștigă în țară, decât peste graniță.

A cântat în Anglia, de Ziua Națională a României

La 73 de ani, Elena Merișoreanu a devenit extrem de selectivă, în alegerea concertelor la care acceptă să cânte. Ea s-a întors în cursul zilei de astăzi de la Londra, după ce a cântat pentru românii de acolo cu ocazia Zilei Naționale și ne-a mărturisit că nu ar mai accepta să plece să cânte peste hotare, chiar dacă evenimentul la care a participat a fost unul frumos și bine organizat, care a reușit să o impresioneze:

„Românii, dragii de ei, ne-au oferit o sărbătoare atât de frumoasă, foarte aproape de Londra, încât stau și mă gândesc de ce nu putem face și noi așa. Ce mâncăruri au făcut, nimic altceva, totul românesc. A fost foarte frig, au pus masa înăuntru, afară era un stand mare cu ciolan, fasole, sarmale, cu țuică fiartă, brânză cu burduf. Românii se îmbracă acolo în porturi populare din zona în care vin. M-au impresionat extraordinar de mult. Au fost și de la ambasadă.

Când m-am dus, în avion, numai români. Azi-dimineață, când m-am întors, la fel. E trist însă când îi vezi pe toți copiii de la mic la mare îmbrăcați în straie populare, dar ei nu prea mai știu românește. I-am întrebat, părinții nu au timp să se ocupe de ei. Dar au satisfacții materiale. La hotel, de exemplu, tot numai românce. Ei banii aceștia în țară nu-i câștigă. Românii de afară sunt uniți, dar nu la fel cum sunt alte popoare”.

”Nu m-aș mai duce însă să cânt în afara țării”

Elena Merișoreanu preferă însă concertele de pe plaiurile natale:

”Nu m-aș mai duce însă să cânt în afara țării. kilometri întregi am făcut doar pe aeroport. Atât de mari sunt. Una peste alta, vreau să spun că mai bine câștig în țară dacă e să merg la vreun eveniment. Cei care au organizat, Asociația Artiștilor din Marea Britanie, îi știm demult. Dar, în comparație cu cât se plătește la noi, e mai puțin.

Am cântat acolo mai mult de două-trei ore. De ziua României, a început la ora 14.00, apoi a urmat un alt spectacol până la 2 noaptea. Oamenii de acolo merită însă toată stima că fac aceste sărbători pentru românii de acolo”, a declarat artista în exclusivitate pentru Playtech Știri.

„Mi-au oprit parfumul și fixativul”

Elena Merișoreanu a fost siderată să constate cât de exagerate au ajuns prețurile pe aeroportul din Londra, nepoata sa, care a însoțit-o, fiind nevoită să plătească aproximativ 100 de lei, pe o apă plată:

„Am fost cu nepoata mea, de 26 de ani. Ea s-a ocupat de tot, e născută în America, vorbește perfect engleza. Pe aeroport, un parfum e în jur de 250 de lire sterline. Nu se poate așa ceva. Să nu mai zic cât e o cafea și un sendvis. Nimeni nu-ți dă nimic fără card, nu mai primesc cash. Nepoata și-a luat o apă pe care a dat aproape o sută de lei. E foarte scump totul.

Când m-am dus, am avut cală pentru bagaje. La întoarcere, nu. Mi-au oprit parfumul, fixativul. Mi-a părut rău. Nu am putut cumpăra nimic, toate magazinele sunt închise în weekend, acolo”.

„Abia mai stau în picioare”

Artista ne-a mai dezvăluit că, după concertul de lângă Londra, resimte dureri mari la picior, motiv pentru care în cursul zilei de mâine se va prezenta la medicul său ortoped, de la Spitalul Foișor:

„Abia mai stau în picioare. Sunt rău cu piciorul, nu mai pot aștepta, trebuie să mă operez. Mâine o să vorbesc cu domnul profesor”, ni s-a mai confesat artista.

Urmăriți Playtech.ro și pe