Elena Ceaușescu, scenă penibilă în public. ”Nicolae, unde te trezești? Vezi că schimb foaia!”

Elena Ceaușescu, scenă penibilă în public. ”Nicolae, unde te trezești? Vezi că schimb foaia!”
Scena penibilă în public la care l-a supus Elenea Ceaușescu pe soțul său

Elena Ceaușescu l-a supus pe Nicolae Ceaușescu unei scene de-a dreptul penibile. Este bine cunoscut faptul că Elena era cea care era predispusă unei astfel de abordări, dar nimeni nu s-ar fi gândit că ar fi recurs unor asemenea reproșuri chiar în public, lucru care a fost stânjenitor pentru conducătorul României de atunci.

Elena Ceaușescu, scenă penibilă în public

Că Elena era stăpână peste tot și toate era deja cunoscut, dar că ar fi uitat de etichetă și l-ar fi pus pe soțul ei față-n față cu un moment stânjenitor…puțini ar fi crezut. Soția fostului ministru de Externe al României din perioada 1972-1978 a adus în prim-plan o poveste unică și o altă față a Elenei Ceaușescu. Emilia Marinela Macovescu a fost martor al unei scene care nu i-a făcut cinste fostului președinte al României. Totul se petrecea când aceasta a plecat în vizite alături de soții Ceaușeșcu. Atunci a primit un bilet pe care scria:«Nu aveţi voie coc, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii». Doar soția președintelui avea voie să apeleze la asemenea îmbunătățiri ale look-ului, doar ea avea voie să aibă o imagine bine gândită.

„În vizitele mele cu ea, uneori Elena Ceauşescu mă chema şi-mi spunea: «Dragă, ia spune-mi mie care dintre tablourile astea este de cadou?». Erau tablouri de Sabin Bălaşa, de Tarcea, aduse pentru cadouri, şi îi spuneam: «Eu cred că acesta, dacă vă place şi Dvs., dar dacă nu vă place alegeţi pe care vreţi». Răspundea: «Da, da, şi eu m-am gândit la ăsta». Altădată, m-a chemat la 2 noaptea la ea în dormitor pentru că i se aduseseră valize cu bijuterii şi-şi pusese un colier la gât, pe care n-a mai putut să-l scoată. Fiind un colier extrem de scump, i se declanşase siguranţa, pentru a nu putea fi furat, şi nimeni nu ştia să-l desfacă decât bijutierul”
Emilia Marinela Macovei

Elena Ceaușescu, scenă penibilă în public. Iată cum l-a umilit pe Nicolae!
Elena Ceaușescu, scenă penibilă în public. Iată cum l-a umilit pe Nicolae!

„Ia mai taci tu din gură”

Cu toate că imaginea lui Nicolae Ceaușescu a rămas creionată drept una de supus în fața soției, acesta avea câteva momente în care o repezea. Odată, ministrul de Externe de atunci i-a cerut lui Ceaușescu să le dea bani unor băieți pentru timbre, pentru a putea trimite ceva în străinătate. Elena s-a enervat atunci și a țipat să-și aducă fiecare de acasă, moment în care președintele i-a spus să tacă.

«Ia mai taci tu din gură, cum poţi să spui să aducă timbre de acasă?», a replicat Nicolae. Da, o repezea. Dar soţul meu a crezut întotdeauna că Elena îl are la mână cu ceva pe Nicolae Ceauşescu. Pentru că într-una dintre vizitele oficiale, când el s-a întors de la o întâlnire care era programată cu un preşedinte, ea, care nu fusese chemată, i-a spus, de faţă cu toţi: «Dragă, dar tu unde te trezeşti? Ai pornit la drum singur, nu cu mine? Ia vezi, că acum schimb foaia, unde te trezeşti tu?»”
Emilia Marienela Macovescu (Sursa: revista ”Historia”)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI