Elena Ceauşescu avea un obicei ciudat, când dictatorul nu era acasă. Ce făcea ca să nu fie niciodată singură

Când dictatorul nu era acasă, Elena Ceaușescu se uita la filme americane

Nicolea Ceaușescu era pasionat de vânătoare și pleca des de acasă pentru a petrece timp împreună cu amicii. Soția lui, Elena, rămânea acasă și pentru că nu obișnuia să gătească sau să se ocupe de curățenie, și-a găsit un hobby pe care mulți l-au considerat ciudat. Cei care au cunoscut-o susțin că obișnuia să se uite la filme americane când fostul dictator era plecat la vânătoare.

Când dictatorul nu era acasă, Elena Ceaușescu se uita la filme americane

Elena Ceaușescu nu gătea, nu făcea curățenie și nici măcar nu primea vizite atunci când era singură acasă. Soția fostului dictator prefera să primească filme americane și să le urmărească în liniște. Singurele persoane care se mai aflau cu ea în casă atunci când Nicolae Ceaușescu era plecat la vânătoare erau Suzana Gâdea, care îi ținea Elenei de urât și o coafeză tânără.

Printre filmele pe care Elena Ceaușescu le urmărea se afla cu siguranță și serialul Dallas, pentru care fostul dictator și-a dat acordul să fie difuzat și la televizor, în speranța că româniii vor vedea decadența societății occidentale și se vor mulțumi în continuare cu situația politică și socială de la noi din țară. Rezultatul a fost fix invers. Românii și-au dat seama că se poate trăi și altfel, iar în 1989 a avut loc Revoluția, în urma căreia cuplul dictatorial a fost executat.

În ceea ce îl privește pe fostul președinte al Republicii Socialiste România, acesta avea câteva obsesii atunci când pleca la vânătoare. Voia ca vilele în care se cazează să aibă foișor, în apropiere să fi o cramă, un cinematograf, o psicină, dar și un adăpost antiaerian, în caz că ar fi pornit din senin un atac.

Lui Ceaușescu îi plăcea să i se spună primul vânător al României, chiar dacă de multe ori nu el era cel care venea acasă cu un trofeu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI