Cea mai mare greșeală pe care a făcut-o Nicolae Ceaușescu în 1989. Decizia care i-a adus moartea

Autor: Chivu Ana - 13:23, 27 sept. 2019
Cea mai mare greșeală făcută de Nicolae Ceaușescu în anul 1989. Aceasta i-a adus moartea

Nicolae Ceaușescu a făcut o mare greșeală în anul în acesta care și-a găsit sfârșitul, iar românii libertatea. Fostul lider comunist a luat o decizie care i-a scurtat zilele în cele din urmă. Ce i-a adus, de fapt, cădearea acestuia și cum și-a săpat singur groapa?

Decizia care i-a adus moartea! Nicolae Ceaușescu a făcut cea mai mare greșeală în 1989

Nicolae Ceaușescu a făcut o greșeală care i-a adus sfârșitul. Fostul președinte al lui Dinamo, Constantin Anghelache, a dezvăluit cum și-a săpat Ceaușescu groapa singur, în cadrul emisiunii GSP LIVE. Conform sursei citate, cel mai rău lucru a fost faptul că fostul președinte al României a refuzat să creada în realitatea ce îi era transmisă de către nemți. Aceștia l-au atenționat în privința căderii sale încă de pe data de 14 decembrie a lui 1989. Cu toate astea, acesta a continuat să meargă înainte și să-și respecte planurile.

”Ceaușescu a refuzat să creadă în realitatea pe care i-au transmis-o nemții. I-au transmis să fie atent că va cădea. I-au spus asta în 14 decembrie 1989. Aș avea două dezamăgiri din acea perioadă. Una din 14 decembrie că cine trebuia n-a ascultat. Lui Ceaușescu i se cerea să facă o schimbare categorică și n-a vrut să facă niciuna. El a făcut o mare eroare în existența lui. Prima a fost că am rămas singura țară de pe glob fără datorii externe. Pe el n-a avut cine să-l mai apere din exterior pentru că nu mai avea nimeni de luat bani de la noi”
Constantin Anghelache (Sursa: gsp.ro)

Cea mai mare greșeală făcută de Ceaușescu. Aceata i-a adus sfârșitul
Cea mai mare greșeală făcută de Ceaușescu. Aceata i-a adus sfârșitul

Nu a crezut în avertizări

Pe data de 22 decembrie 1989, cu ajutorul unui decret al CFNS cu semnătura lui Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. Judecata soților Elena și Nicolae Ceaușescu a fost pe data de 25 decembrie 1989, moment în care au ajuns la tribunal la un proces sumar unde au fost condamnați la moarte și executați câteva minute mai târziu după pronunțarea sentinței finale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI