Electrocasnicele care afectează semnalul Wi Fi. De asta îți merge prost internetul

de: Ștefan R. Apostol
21 04. 2023

Toți avem prin casă, mai mult sau mai puțin, un număr important de electrocasnice și alte gadget-uri. Dar, toate dispozitivele care se află în interiorul locuinței îndeplinesc o funcție importantă, inclusiv routerele Wi Fi. Dar, conform specialiștilor, există o anumită listă cu electrocasnicele care afectează semnalul Wi Fi. De altfel, de asta îți merge prost internetul de cele mai multe ori. Hai să vedem care sunt electrocasnicele care ne afectează semnalul Wi Fi.

Electrocasnicele din casă și internetul de toate zilele

Toate dispozitivele care se află în casă îndeplinesc o funcție importantă pentru a facilita sarcinile zilnice. Cu toate acestea, de multe ori, unele dintre acestea pot afecta alte aspecte fără ca să le luați în considerare.

Află care sunt electrocasnicele care-ți afectează semnalul Wi Fi în casă, și nu este vorba doar de cuptorul cu microunde.

Vezi și: 7 electrocasnice care îţi „umflă” serios factura la curent. Aşa poţi economisi sume mari în fiecare lună

Deși sună greu de crezut că semnalul pe care îl ai de la internet, fie că este vorba de serviciu sau de agrement, este posibil să fie influențat de electrocasnice. Cu alte cuvinte, s-ar putea să ai probleme pentru că există aparate care interferează cu semnalul, făcând ca acesta să nu fie la potențial maxim.

Lista cu electrocasnicele care afectează semnalul Wi Fi

Pentru ca tu să eviți acest tip de problemă, îți vom spune care sunt electrocasnicele din casă care îți afectează routerul Wi Fi și fac conectivitatea ta să nu fie atât de eficientă.

  1. Cuptoarele cu microunde: acestea generează unde electromagnetice de 2,4 GHz pentru a-și îndeplini funcția, dar aceste unde afectează rețeaua de internet, deoarece provoacă interferențe
  2. Televizorul: generează interferențe cu semnalul de rețea din cauza câmpului electromagnetic generat de ecran și de componentele sale interne
  3. Frigiderul: în acest caz, frigiderele generează mult mai multe câmpuri electromagnetice, astfel încât există o tendință mai mare ca rețeaua de internet să nu funcționeze bine dacă modemul este amplasat în apropierea acestuia
  4. Aparatul de radio: acesta generează frecvențe electrice diferite și provoacă o distorsiune a semnalului de internet.
  5. Prăjitorul de pâine: acest aparat care are și rolul de a facilita o sarcină, împiedică de asemenea ca internetul tău să funcționeze bine, asta deoarece are mai multe componente metalice, care creează unde electromagnetice care provoacă interferențe în semnalul de internet
  6. Mașina de spălat: același lucru se întâmplă și cu mașina de spălat, deoarece pentru funcționarea acesteia sunt necesare diferite unde de frecvență; prin urmare, dacă aveți modemul în apropiere, semnalul de internet va fi afectat.

Vezi și: Unde se pune, de fapt, routerul Wi-Fi. Greşeala pe care o fac mulţi, din cauza asta nu funcţionează corect

Care sunt recomandările specialiștilor

Specialiștii spun că este bină să vă asigurați că zona în care plasați modemul este departe de aparatele electrice care îl împiedică să își facă bine treaba. În acest fel, veți evita ca undele pe care acestea le emit să afecteze funcționarea semnalului de internet.

Acum știi care sunt electrocasnicele care-ți afectează semnalul Wi Fi și care fac ca internetul tău să nu funcționeze cât mai bine. Prin urmare, va fi necesar să iei măsuri pentru ca tu să poți continua să îți folosești rețeaua fără nicio problemă.