11 nov. 2022 | 12:55

El e omul care a supraviețuit fără să mănânce pentru 382 de zile. Cum arată acum

Știri generale
El e omul care a supraviețuit fără să mănânce pentru 382 de zile. Cum arată acum
Cum arată omul care nu a mâncat 382 de zile?

Un bărbat a rezistat fără mâncare 382 de zile. Acesta a făcut un experiment care a șocat o lume întreagă. Omul a supraviețuit în tot acest timp fără nicio masă. Cel din urmă a ținut acest ,post’ extrem pentru a putea ajunge la greutatea dorită. El a băut în perioada ,dietei’ ceai, cafea și apă minerală, iar în ultimele săptămâni și-a adăugat uneori lapte sau zahăr în unele băuturi. Cum arată acum?

Caz extrem de înfometare: omul care nu a mâncat 382 de zile

Angus Barbieri a șocat o lume întreagă. Bărbatul nu a mâncat nimic timp de 382 de zile. Majoritatea oamenilor pot rezista fără mâncare câteva săptămâni, dar în cele din urmă trebuie să își reia dieta alimentară obișnuită pentru ca organismul să funcționeze echilibrat.

Barbieri a ales să nu mănânce nimic preț de 382 de zile, până la sfârșitul zilei de 22 iulie 1966. Din păcate, în cazul extrem de înfometare există foarte puține documente. A fost găsit totuși un raport medical ce a fost publicat în revista de specialitate Postgraduate în anul 1973.

Documentul arăta că omul a mers la departamentul de medicină din cadrul Royal Infirmary din Dundee, Scoția, cu un an înainte de eveniment, pentru a cere ajutor. Tânărul era atunci ,,groaznic de gras”, conform medicilor. El cântărea 206 kilograme, iar specialiștii i-au cerut să renunțe la mâncare pentru câteva zile.

Zilele s-au transformat mai apoi în săptămâni, iar ulterior bărbatul a dorit să continue noua ,dietă’ alimentară. El a consumat în tot acest timp ceai, apă minerală și cafea, iar abia în ultimele săptămâni din ,post’ a început să își adauge lapte în unele băuturi.

Greva foamei

A existat un bărbat numit Dennis Galer Goodwin care a ținut această grevă a foamei timp de peste 300 de zile pentru a-și susține nevinovăția după ce a fost acuzat de viol.

După acea perioadă, el a fost hrănit forțat printr-un tub. Postul de 382 de zile al lui Barbieri a fost recunoscut drept cel mai lung înregistrat în acea perioadă, el aflându-se în ediția din 1971 din The Guinness Book.

Mai există un astfel de mister în cazul unui indian care nu a mâncat nimic aproape șapte decenii. Mulți medici și-au ridicat semne de întrebare după ce au aflat de inițiativa acestuia.

El a fost monitorizat 15 zile la finalul ,dietei’, timp în care nu a băut sau mâncat nimic. Până acum, specialiștii erau convinși că nicio ființă umană nu poate rezista atât timp fără să se hidrateze. Organismul său nu a manifestat în timpul acesta niciun semn de slăbiciune.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro