Efectul devastator al pandemiei. A început să se simtă în America, acum urmează tot globul
Pandemia de coronavirus continuă să aibă efecte negative la nivel planetar. Dincolo de victimele zilnice pe care le face, noul virus atacă și în alte zone. Efectul devastator al pandemiei a început să se simtă în America. Specialiștii spun că acesta este doar începutul. Prognozele sunt înfiorătoare, iar dacă aceste predicții se vor înfăptui, am putea asista la o catastrofă de proporții „biblice”.
Încă de la apariția virusului și declararea pandemiei au apărut voci care au vorbit despre acest subiect. Acum încep să apară dovezile, iar la nivel de guverne au început să apară primele discuții despre efectul devastator.
Efectul devastator al pandemiei. A început să se simtă în America
Sursa informației este una dintre televiziunile respectabile de peste Ocean. CBS News a difuzat o serie de materiale în care se vorbește despre o iminentă foamete. Vorbim despre o catastrofă la nivel global, dacă ar fi să dăm crezare analiștilor economici ai televiziunii nord americane. Dovezile prezentate de CBS sunt cele înregistrate în Texas.
Ziua Recunoștinței, sărbătorită de curând în Statele Unite, a scos la iveală o realitate cruntă. Nenumărate persoane stăteau la coadă pentru a primi puțină mâncare în această zi de sărbătoare.
Un ONG anunță o „foamete biblică”
Statele Unite ale Americii nu s-au confruntat cu probleme de acest gen în istoria recentă. Șeful unui ONG spune că pentru americani vor urma perioade devastatoare din acest punct de vedere:
„Vom avea de înfruntat o foamete cum n-a mai fost de la marea criză economică. Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii”, a spus acesta în direct la CBS.
Situația în anumite zone ale Americii este destul de gravă. Oamenii au rămas fără locuri de muncă. În plus, unii și-au pierdut și dreptul de mai primi ajutor de șomaj, ceea ce face ca efectul devastator al pandemiei să fie vizibil.
FAO vorbește despre o foamete mondială
În vreme ce mulți cetățeni ai Statelor Unite ale Americii sunt în imposibilitate de a-și achita ratele la bănci, una dintre cele mai respectate instituții ne dă o veste înfricoșătoare. FAO, programul pentru alimentație al Națiunilor Unite, anticipează că situația din SUA s-ar putea propaga și în alte state ale lumii.
Singura condiție pentru evitarea unei foamete de proporții „biblice” este aceea de alocare a unor fonduri substanțiale din partea guvernelor. Altfel, zeci, dacă nu cumva sute de țări ar putea ajunge în pragul unei situații fără precedent.
Efectul devastator al pandemiei a început să se simtă în Statele Unite. Șansele ca acesta să nu aibă repercusiuni și în alte state sunt foarte mici. Veștile sunt catastrofale, iar omenirea s-ar putea afla în fața uneia dintre cele mai mari provocări ale ultimelor decenii.