Ce efecte secundare poate avea, de fapt, vaccinul anti-covid. Toți românii trebuie să vadă asta

Ce efecte secundare poate avea, de fapt, vaccinul anti-covid. Toți românii trebuie să vadă asta
Raed Arafat crede ca vaccinul va avea unele efecte secundare, dar nu rele

Raed arafat a explicat ce efecte secundare poate avea, de fapt, vaccinul anti-covid. Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunțat că vaccinul împotriva coronavirusului se administrează de două ori şi că ar putea avea și câteva efecte secundare, dar de scurtă durată. Celebrul medic a declarat că el s eva vaccina.

Raed Arafat, despre efectele secundare ale vaccinului anti-COVID-19. ”Nu va fi nicio problemă cu ele”

Raed Arafat a explicat cum se administraeză vaccinul anti-COVID-19, precum și ce efecte ar ptea avea acesta asupra celor imunizați. ”După prima injecţie, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului respectiv. Mai trebuie inclusiv o injecţie de rapel la unele din vaccinuri. Mai trebuie, peste două luni, să faci o a doua injecţie pe care dacă nu o faci, prima injecţie devine ineficientă. Nu este suficient să fim 1.000 sau 2.000 vaccinaţi. În mod normal, ca să ai un efect real de a întrerupe lanţul de răspândire, trebuie să ajungi vaccinezi între 60 şi 70% din populaţie.

Şi acest lucru este clar că va dura şi nu va dura numai la noi, ci va dura în toată lumea. Ce faci prin vaccinare? În primul rând este că te protejezi şi protejezi şi pe ceilalţi din jurul tău. Asta este cert. Cu cât se vaccinează mai mulţi (…) cu cât prevenirea răspândirii şi revenirea la o stare cvasi-normală să zicem este mai rapidă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit în înalte țări din Europa, nu numai în România

Raed Arafat a explicat că nu doar țara noastră administrează acest vaccin, ci şi alte state din Europa. ”Este clar că se va comunica, va deveni totul transparent, nu va fi nicio problemă care să lase să se pună sub semnul îndoielii corectitudinea şi seriozitatea lucrurilor care se fac. Şi atenţie, nu suntem singuri, ce folosim noi o să folosească toată Europa.

Deci să înţeleagă lumea că nici Guvernul francez nu vrea să facă rău populaţiei sale, nici Guvernul german nu va face acest lucru, nici orice alt guvern. Suntem toţi împreună în acest sens şi achiziţia de vaccinuri este una europeană. Aşa că se ştie că nu se va achiziţiona ceva care nu reprezintă siguranţă pentru populaţia care îl va primi”, a mai declarat Raed Arafat.

Marea dezamăgire a lui Raed Arafat

De asemenea, Raed Arafat s-a arătat profund dezamăgit de acea parte a colegilor medici care sunt împotriva vaccinului. ”Nu pot să spun că mă şochează, m-am aşteptat pentru că ştiu că există astfel de opinii. Este trist, nu este un lucru OK, pentru că nu există bază ştiinţifică la ce comentează colegii. Îmi pare foarte rău.

Să vii să arunci câteva date, asta nu înseamnă ştiinţă. Ştiinţă este să aduci lucruri concrete care să spună de ce tu spui aceste lucruri. Nu este OK şi să ai studii ştiinţifice. Studiile arată că aceste vaccinuri care vor veni, vor fi sigure şi vor putea fi administrate fără sechele şi fără probleme”, a pecizat Raed Arafat.

Ce efecte secundare ar putea avea vaccinul anti coronavirus

Raed Arafat a menţionat că  vaccinul, în cazul unora, va avea şi câteva efecte secundare. ”Deci asta este ce acum avem în faţa noastră. Normal, pot fi, şi colegii specialişti pot explica, anumite efecte secundare obişnuite care trec, nu va fi nicio problemă cu ele.

Astea toate vor fi explicate. Dar niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare şi nu vorbim de probleme majore aici. Dar fiecare vaccin va fi explicat, lucrurile vor fi foarte transparente”, a mai declarat Raed Arafat.

Raed arafat se va imuniza împotriva coronavirusului

În plus, șeful ISU România a anunțat că îşi va face vaccinul, atunci când va avea unul. ”Vă spun, personal, pentru mine, în momentul în care mi se spune, da, e rândul să te vaccinezi, eu mă vaccinez. Pentru că nu ştiu că asta este soluţia să nu trec eu sau alţii din jurul meu printr-o problemă care pune viaţa în pericol şi nu numai.

Îţi afectează viaţa pe o durată lungă, încă nu ştim care este durata de impact a virusului asupra corpului. Până acum vedem că are un impact de lungă durată. Dacă va dispărea acest impact sau nu, încă e prea devreme să spunem. Încă sunt oameni la un an de la infecţie cu sechele pulmonare şi cu sechele generale după infecţie, oameni care au trecut mai uşor prin infecţie”, a mai precizat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI