Edi Iordănescu și-a ales staff-ul la națională. Cine vor fi antrenorii secunzi ai selecționerului

Edi Iordănescu și-a ales staff-ul la națională. Cine vor fi antrenorii secunzi ai selecționerului
Selecționerul Edi Iordănescu va avea ca antrenori secunzi doi foști rapidiști

Edi Iordănescu și-a ales staff-ul la națională. Tehnicianul de 43 de ani a fost numit noul selecționer al României, urmându-i lui Mirel Rădoi pe banca tricolorilor. Fostul antrenor de la CFR Cluj și FCSB are deja conturată echipa tehnică cu care va lucra. Ultimul venit lângă Edi Iordănescu este un fost internațional și glorie a Rapidului.

Edi Iordănescu și-a ales staff-ul la națională

Edi Iordănescu și-a ales staff-ul la națională. Antrenorul de 43 de ani a fost numit selecționerul României după o căutare de aproape 2 luni a FRF. Iordănescu jr. are de pregătit o echipă tricoloră din care vor lipsi Ianis Hagi, accidentat grav și, probabil, Nicolae Stanciu, transferat în China, la Wuhan FC.

Edi Iordănescu și-a conturat deja echipa tehnică cu care va lucra la națională. Conform Playsport, fostul internațional, Daniel Pancu, a bătut deja palma cu federația pentru postul de antrenor secund.  Daniel Pancu are deja licența A, urmează cursurile pentru Pro. A lucrat până acum la Rapid și la Poli Iași ca antrenor principal.

Cu trupa de sub Grant a promovat din Liga 3 în Liga 2, iar pe banca moldovenilor a rezistat 19 etape din sezonul trecut: demis după o înfrângere cu UTA, a lăsat echipa pe ultimul loc în L1. În vara lui 2021 a fost la un pas să preia naționala U21, după plecarea lui Mutu, dar FRF l-a preferat până la urmă pe Florin Bratu.

Cine vor fi antrenorii secunzi ai selecționerului

Edi Iordănescu va avea alături un om care a adunat 27 de selecții în tricoul primei reprezentative, pentru care a marcat 9 goluri. Interesant este că 20 dintre selecții au fost sub comanda lui Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer.

În urmă cu o săptămână, Daniel Pancu vorbea despre ofertele primite, cărora, însă, nu le-a putut da curs pentru că încă nu deține Licența Pro, deși au trecut aproape șapte ani de când a început Școala de Antrenori.

„Am primit telefoane din Qatar, din Rusia și din Turcia, dar sunt legat de mâini și de picioare. S-ar putea găsi și o soluție așa, dar nu vreau. Din 2015 am început, ăștia sunt pașii.

Încă nu m-am înscris la Pro, pentru că trebuie să vină o comisie de la UEFA și mai durează încă trei luni până pot începe cursurile. Maximum un an durează cursurile”, a spus Daniel Pancu, la Digi Sport.

Pe lista scurtă a lui Edi Iordănescu s-au mai aflat și Adrian Iencsi, deținător de licență Pro, dar și Mihai Pintilii, care nu are, însă, nici măcar Licența A, ce i-ar permite, ca lui Pancu, să lucreze ca antrenor secund.

La ora actuală, Edi Iordănescu se mai bazează, în afară de Pancu, pe Florin Constantinovici, tot ca secund, preluat de din echipa lui Mirel Rădoi. Leontin Toader va fi antrenorul de portari, în timp ce Michelle Iannucci și Alexandru Radu vor fi analiști video.

Primele partide ale lui Edi Iordănescu din postura de selecționer vor fi cele amicale, cu Grecia și Israel, din 25, respectiv 29 martie.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe