Reacția uluitoare a lui Nicolae Stanciu după transferul în China: „N-a fost decizia mea”

Reacția uluitoare a lui Nicolae Stanciu după transferul în China: „N-a fost decizia mea”
Nicolae Stanciu va ajunge de la Slavia Praga, la o echipă nou promovată în campionatul Chinei, Wuhan FC

Reacția uluitoare a lui Nicolae Stanciu după transferul în China. Internaționalul român va evolua, într-o mutare surprinzătoare, la gruparea chineză Wuhan FC, nou-promovată în prima ligă a campionatului din țara „Marelui Zid”. După 2 ani și jumătate, mijlocașul de 28 de ani pleacă de la Slavia Praga pentru un salariu mult mai mare decât la campioana Cehiei. Prima reacție a lui Nicolae Stanciu, după parafarea transferului, a fost una neobișnuită pentru asemenea momente.

Reacția uluitoare a lui Nicolae Stanciu după transferul în China

Reacția uluitoare a lui Nicolae Stanciu după transferul în China. Internaționalul român era în vizorul unor transferuri de mai multă vreme. La Slavia Praga, fotbalistul de 28 de ani a strâns 26 de goluri și 28 de pase decisive, în 112 apariții. Dar, după 2 ani și jumătate, el a luat calea Asiei îndepărtate.

Nicolae Stanciu a semnat cu o grupare din China și va îmbrăca tricoul unei nou promovate în prima ligă, Wuhan Three Towns FC, a anunțat Playsport. Este vorba de un transfer definitiv și un angajament pe trei sezoane. Iar salariul va fi de aproximativ șase ori mai mare decât cel de la Slavia, undeva în jurul a 3,2 milioane de euro pe an! Suma de transfer ar fi de 4 milioane de euro, potrivit presei cehe.

Conform aceleiași surse, Nicolae Stanciu va ajunge în China cel mai probabil în această săptămân, la începutul lunii februarie. Sosirea lui este amânată puțin de Anul Nou Chinezesc și de obținerea vizei, dar e doar o chestiune de zile până atunci. Noua ediție a campionatului din China începe pe 23 aprilie.

 „N-a fost decizia mea”

Mutarea lui Nicolae Stanciu în China este surprinzătoare, mai ales că mijocașul român declara, de curând, că se simte foarte bine la campioana Cehiei.

”Din vară intru în ultimul an de contact și iau în calcul orice. Momentan, mă simt foarte bine la Slavia! Vreau campionatul, vreau trofee. Pentru mine asta contează mai mult decât banii. Vreau să am multe trofee când mă las. Să-mi fac o cameră cu toate”, a spus Nicolae Stanciu, potrivit GSP.ro.

E drept, impresara lui Nicolae Stanciu, Anamaria Prodan anunțase că e pe cale să finalizeze transferul jucătorului la un club care nu e din Europa. Dar agenta menționa că va fi undeva, „la căldură”, ceea ce ducea cu gândul la zona Golfului, loc unde Stanciu a mai jucat.

E în pericol să nu mai fie convocat la națională

Dar transferul în China a luat prin surprindere pe toată lumea. Și, se pare, chiar pe jucătorul însuși. Nicolae Stanciu a avut o primă reacție la vestea plecării la Wuhan. Internaționalul a spus, într-un mesaj postat pe contul de Instagram, că mutarea nu a fost decizia sa, dar că Slavia avea nevoie de bani pentru redresarea financiară.

„Cu tristețe vă anunț că plec de la Slavia. Nu a fost decizia mea, clubul avea nevoie de finanțe, așa că am convenit că cel mai bun lucru ar fi să merg mai departe. Slavia va rămâne întotdeauna în inima mea. La revedere!”, a scris Nicolae Stanciu pe Instagram.

Pentru Nicolae Stanciu, mutarea va afecta, cel mai probabil, și convocarea sa la națională, ținând cont de distanța și fusul orar ce separă Bucureștiul de Wuhan. Stanciu are 54 de selecții și 11 goluri marcate în tricoul tricolorilor. Un lucru ce vine să îngreuneze și mai mult sarcina noului selecționer, Edi Iordănescu, care îl pierduse deja, pentru 6 luni, pe Ianis Hagi, grav accidentat în Scoția.

Urmăriți Playtech.ro și pe