08 feb. 2022 | 13:33

Edi Iordănescu, selecționerul României, replică pentru Ladislau Boloni: „Înseamnă că vii strict pentru interes personal”

Sport
Edi Iordănescu, selecționerul României, replică pentru Ladislau Boloni: „Înseamnă că vii strict pentru interes personal”
Edi Iordănescu a devenit noul selecționer al naționalei, după refuzul lui Ladislau Boloni

Edi Iordănescu, selecționerul României, replică pentru Ladislau Boloni. Noul antrenor al naționalei a fost ales de FRF după o căutare de aproape două luni. În acest timp, mai mulți tehnicieni „cu nume” au refuzat oferta, printre care și Ladislau Boloni. Acesta a spus, după numirea lui Iordănescu jr., că „Edi Iordănescu nu e Boloni”, lucru ce a dus la replica noului selecționer.

Edi Iordănescu, selecționerul României, replică pentru Ladislau Boloni

Edi Iordănescu, selecționerul României, replică pentru Ladislau Boloni. Telenovela numirii noului antrenor al tricolorilor s-a încheiat după aproape două luni. Printre cei ofertați s-a aflat și Ladislau Boloni (68 de ani), fost selecționer în perioada 2000 – 2001.

Boloni i-a urat succes lui Edi Iordănescu (43 de ani) în noua postură, dar nu s-a abținut să nu facă o comparație de CV cu tânărul tehnician

„Fără să jignesc pe nimeni, Edi Iordănescu nu este Boloni. Boloni a lucrat 25 de ani în fotbalul occidental. Boloni nu s-a uitat la fotbalul occidental la tv.

Boloni a fost în vestiar, a simțit transpirația, știe cum se ajunge la meciurile astea. Edi e la începutul carierei și îi doresc mult succes”, a declarat Boloni la Digi Sport.

„Înseamnă că vii strict pentru interes personal”

Spre deosebire de Edi Iordănescu, Boloni a fost deranjat de existența „obiectivului intermediar”, cel legat de clasarea în grupa din Liga Națiunilor. În plus, antrenorul n-a fost de acord cu clauza unilaterală de reziliere pe care FRF dorea s-o introducă în contract. Boloni ar fi urmat să plătească 1 milion de euro dacă ar fi vrut să plece înainte de finalul înțelegerii, în timp ce FRF n-ar fi plătit nimic dacă l-ar fi demis pe tehnicianul de 68 de ani.

„Am încercat să îmi caut niște soluții, să nu îi dau șansa FRF să se despartă de mine fără să plătească. Îmi doream să am și eu același drept. De ce FRF, care e mai puternică decât orice antrenor, să aibă posibilitatea să se despartă de mine și eu nu?”, a mai spus Boloni, conform sursei citate

Edi Iordănescu i-a dat replica lui Boloni. Prezent la o emisiune tv, noul selecționer a declarat că nu știe dacă Boloni și-a dorit cu adevărat postul, din moment ce negocierea cu FRF nu s-a materializat.

„Nu știu dacă și-a dorit cu adevărat această poziție, nu știu de ce nu s-a materializat. Chiar nu îmi permit să mă încarc cu astfel de lucruri negative. Au fost o serie de atacuri indirecte și directe în ceea ce mă privește. Focusul meu nu vă fi niciodată pentru a răspunde, fiecare a dreptul la opinie”, a spus Edi Iordănescu la Pro X.

„Nu știu dacă și-a dorit cu adevărat”

Iordănescu jr. a mai declarat că cine nu crede în obiectivul echipei și în potențialul jucătorilor, înseamnă că vine la națională doar pentru interes personal.

„Însă vreau să spun că eu cred foarte tare în potențialul fotbalistului român. La fel, nu vreau să comentez spusele domnului Boloni. Vorbesc în nume personal. Dar mereu am considerat că atunci când dai curs unei oferte, este să crezi în obiectivul echipei și în potențialul jucătorilor. Dacă nu crezi, înseamnă că vii strict pentru interes personal”, a mai spus Edi Iordănescu, conform aceleiași surse.

Edi Iordănescu va debuta pe banca naționalei în 25 martie, într-o partidă amicală cu Grecia, ce va avea loc pe stadionul Steaua. După 3 zile, tricolorii vor juca cu Israel, în deplasare, tot într-o partidă de verificare. Primele întâlniri oficiale vor fi în luna iunie, în grupa din Liga Națiunilor, contra reprezentativelor Muntenegrului, Bosniei și Finlandei.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Scandal uriaș în lumea divelor. Ilinca Vandici și Lora, vorbe usturătoare
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Vladimir Putin a renunțat, e definitiv! Decizia ISTORICĂ a Rusiei. Toată planeta aştepta anunțul
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
VIN BANII pentru ajutorul de încălzire! Iată cine primește banii
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro