Edi Iordănescu încearcă să se pună bine cu fanii naționalei. Care este mesajul din scrisoarea oficială a selecționerului

Edi Iordănescu încearcă să se pună bine cu fanii naționalei. Care este mesajul din scrisoarea oficială a selecționerului
Edi Iordănescu a încheiat anul centenarului echipei naționale cu o victorie: 5-0 în partida cu Republica Moldova

Edi Iordănescu știe că nu este foarte apreciat de fanii naționalei, după ce echipa a terminat pe ultimul loc din Liga Națiunilor, dar încearcă să-i îmbuneze, măcar pe unii dintre ei. Selecționerul le-a transmis, prin intermdiul site-ului Federației Române de Fotbal, o scrisoare deschisă în care a vorbit despre plusurile și minusurile de la prima reprezentativă.

Edi Iordănescu, scrisoare deschisă pentru fanii echipei naționale

Edi Iordănescu a fost luni reconfirmat în funcția de selecționer al primei reprezentative. Conform contractului putea fi dat afară, după ce naționala României a terminat pe ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor și a retrogradat în Liga C, dar oficialii Federației Române nu s-au complicat. I-au oferit un contract până la finalul preliminariilor Campionatului European din 2024. Dacă se califică, înțelegerea se prelungește automat pe durata turneului final.

Edi Iordănescu a fost contestat de fani la meciul România – Bosnia 4-1. Știe că imaginea lui nu este grozavă și a trimis o scrisoare deschisă prin intermediul site-ului Federației Române de Fotbal. A vorbit despre problemele de la națională, dar a scos în evidență și plusurile.

 

Mesajul lui Edi Iordănescu pentru suporterii naționalei

„Întâi de toate, vă mulțumesc tuturor celor care susțineți echipa națională și cu atât mai mult celor care ați fost alături de noi la meciurile din acest an. Sprijinul vostru contează enorm pentru jucători, aveți capacitatea de a aduce un plus în jocul nostru. Pentru modul în care ne-ați susținut și pentru devotamentul vostru, vă mulțumesc din suflet!

Așa cum am spus-o și ieri, în fața membrilor Comitetului Executiv, trebuie să construim pe fundația pe care am reușit să o clădim pe parcurs în acest an. Ne aflăm într-un moment de consolidare care necesită continuitate. Am făcut o analiză și avem concluzii pozitive și negative.

Un lucru bun este că avem o medie de vârstă care ne oferă speranță. Fotbaliștii noștri sunt în pragul în care randamentul lor trebuie să atingă nivelul maxim. Iar jucătorii sunt principalul motiv pentru care am venit la echipa națională și pentru care am ales să continui pe acest drum! Cred în ei, cred în potențialul lor de a crește. Sunt sigur că vor munci și vor lupta, devenind mai buni!

Una dintre concluziile negative a fost că ne lipsește experiența internațională și că avem nevoie ca jucătorii noștri din străinătate să lupte pentru obiective mărețe ca să își ridice nivelul. În același timp, mă bucur că FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele unei competiții europene, îi va ajuta pe jucătorii de acolo să capete experiență la acest nivel.

În Liga Națiunilor am trăit o dezamăgire, dar în luna septembrie am văzut speranță. Mă bucur că jucătorii au început să arate că pot forma în viitorul cel mai apropiat o echipă națională foarte competitivă. Am văzut o schimbare de atitudine, iar de aici nu putem decât să creștem. Eu am încredere că vom reuși!

Echipa națională ne-a dăruit multe bucurii, dar nu putem rămâne să trăim doar cu acele amintiri. Trebuie să acceptăm realitatea ca să o putem schimba. Respectăm trecutul, îl admirăm, dar trăim în prezent și avem datoria de a face orice pentru a avea un viitor. Vă rog să luptăm împreună pentru a ne bucura împreună! Vă asigur că noi, staff-ul echipei naționale și jucătorii, vom da totul pentru România la fiecare meci și ne vom ridica. Împreună vom reuși să ajungem din nou unde am fost, la turneele finale!”, este mesajul din scrisoarea publicată pe site-ul oficial al FRF.

România cu Edi Iordănescu selecționer:

0-1 cu Grecia (amical)
2-2 cu Israel (amical)
0-2 cu Muntenegru (Liga Națiunilor)
0-1 cu Bosnia (Liga Națiunilor)
1-0 cu Finlanda (Liga Națiunilor)
0-3 cu Muntenegru (Liga Națiunilor)
1-1 cu Finlanda (Liga Națiunilor)
4-1 cu Bosnia (Liga Națiunilor)

Edi Iordănescu are cel mai slab procentaj din istoria echipei naționale. A câștigat șapte puncte în șase meciuri oficiale, iar asta înseamnă că a ajuns la 39%. Niciodată nu s-a coborât mai jos de 40%! Este prima oară când prima reprezentativă termină pe ultimul loc o campanie din preliminarii sau din Liga Națiunilor.