Edi Iordănescu, impresionat de principalul adversar din preliminariile Campionatului European de Fotbal. „Elveția a arătat caracter și putere cu Brazilia” – VIDEO

Edi Iordănescu, impresionat de principalul adversar din preliminariile Campionatului European de Fotbal. „Elveția a arătat caracter și putere cu Brazilia” - VIDEO

Edi Iordănescu se află la Campionatul Mondial de Fotbal pentru a vedea la lucru naționala Elveției. Selecționerul a fost la meciul cu Brazilia și-a luat notițe și a recunoscut că a fost impresionat. Vedetele sud-americane au câștigat cu 1-0 și au găsit greu drumul spre poarta adversă. Antrenorul a vorbit în Qatar cu trimisul playsport.ro, dar a organizat o conferință de presă și pentru jurnaliștii români care participă la acest turneu final.

Edi Iordănescu, îngrijorat după ce a văzut naționala Elveției în duelul cu Brazilia

Naționala României nu participă la Campionatul Mondial de Fotbal, dar în Qatar s-au deplasat președintele Federației Române de Fotbal și selecționerul primei reprezentative. Cei doi oficiali au fost la duelul dintre Brazilia și Elveția. În timp ce Răzvan Burleanu a fost filmat și fotografiat la „oficială” alături de nume importante din fotbalul mondial, Edi Iordănescu și-a luat notițe și a recunoscut că a fost impresionat de reprezentativa Elveției, formație pe care naționala României o va înfrunta în preliminariile Campionatului European de Fotbal din anul 2024.

„Am găsit o echipă pe care o cunoșteam în linii mari. Este o echipă cu prezență constantă la turneele finale, a învins, în Liga Națiunilor, Portugalia și Spania la ea acasă. A lăsat acasă Italia pentru acest Mondial, este definită și are jucători în Bundesliga și Premier League. Dă dovadă de maturitate, omogenitate și au, în linii mari, cam aceeași 8-9-10 jucători și un nucleu de 14-15 în lot.

Au avut o organizare și o stăpânire de sine foarte bună în partida cu Brazilia. Mai mult, au gestionat foarte bine momentele de presiune ale Braziliei, dându-mi dovadă de caracter, putere și stăpână pe puterile ei”, a declarat Edi Iordănescu, în dialog cu trimisul special playsport.ro în Qatar.

Întrebare delicată pentru Edi Iordănescu

Edi Iordănescu a organizat o conferință de presă în Qatar. A fost o discuție sub cerul liber pentru că în hotelul unde stă selecționerul nu este permis decât accesul persoanelor care sunt cazate acolo.

„Dacă facem un exercițiu de imaginație și România ar fi fost aici, în Qatar, unde s-ar fi clasificat echipa?

Mi-e greu să o plasez undeva. Am văzut, cu foarte puține excepții, jocuri echilibrate. Cu organizare bună, poți produce lucruri frumoase. Nefiind aici, înseamnă că nu am câștigat acest drept”, a mai spus antrenorul român.

Interviul integral cu Edi Iordănescu îl puteți urmări integral și pe www.playsport.ro alăuri de ultimele vești din Qatar.

Urmăriți Playtech.ro și pe