Echipa pe care Adi Mutu vrea să o antreneze: „Ar fi un vis. A rămas în inima mea”

Echipa pe care Adi Mutu vrea să o antreneze: „Ar fi un vis. A rămas în inima mea”
Adrian Mutu visează să antreneze cândva echipa din Italia unde a cunoscut cele mai mari satisfacții ca fotbalist

Echipa pe care Adi Mutu vrea să o antreneze. Actualul tehnician al Rapidului începe să-și construiască o carieră promițătoare și ca tehnician, după ce a strălucit ca jucător. Fostul selecționer al naționalei U21 vrea să aibe rezultate bune cu actuala grupare. Dar Adi Mutu visează să ajungă într-o zi pe banca tehnică a grupării unde a devenit o legendă pentru fani.

Echipa pe care Adi Mutu vrea să o antreneze

Echipa pe care Adi Mutu vrea să o antreneze. Tehnicianul de 43 de ani a avut rezultate inconstante pe banca Rapidului. La final, giuleștenii au ratat locul din play-out ce le-ar fi asigurat prezența în barajul pentru calificarea în Conference League.

Adi Mutu a oferit un interviu publicației italiene Gazzetta Dello Sport în care a vorbit despre planurile sale ca antrenor. „Briliantul” a pomenit și despre meciul său de retragere, organizat cu o întârziere de 6 ani, pe 12 iunie, la Cluj-Napoca.

„Urmează meciul meu de retragere, chiar dacă nu mai joc de șase ani. Îl voi face la Cluj, pe 12 iunie. I-am invitat pe Del Piero, Cannavaro, Totti, Pirlo, Gattuso. Apoi va urma o carte, o biografie. Eu voi spune, altcineva o va scrie. Dacă eram așa bun la scris, aș fi furat postul cuiva de la Gazzetta!”, a declarat Adi Mutu pentru sursa citată.

„Ar fi un vis. A rămas în inima mea”

Adi Mutu a avut o carieră remarcabilă, mai ales la echipe din Serie A italiană. El a strâns 103 goluri și 270 de meciuri la formații precum Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina sau Cesena.

Dar lui Mutu i-a rămas cel mai aproape de suflet Fiorentina, grupare pentru care a a jucat în perioada 2006-2011 și la care a strâns 69 de goluri în 143 de meciuri jucate. De altfel, anul trecut, fanii „viola” l-au votat pe român drept cel mai bun jucător al Forentinei din actualul mileniu, adică din ultimii 20 de ani.

Și de aceea, planurile lui Mutu pentru cariera de antrenor se leagă și de gruparea din Toscana.

„Să revin la Fiorentina ca antrenor ar fi un vis. Florența a rămas în inima mea.

Când eram mai tânăr, îmi notam toate antrenamentele pe care le făceam. Le-am păstrat și acum îmi sunt de folos. Nu am propriul meu stil în ceea ce privește antrenoratul pentru că eu cred că trebuie să te afli la o echipă mare ca să ți-l poți impune. Ideile costă bani.

La un club mic trebuie să te adaptezi și am principiile mele – echipa trebuie să reacționeze mereu, să facă pressing imedat după ce pierde mingea. E mai ușor să te aperi sus decât jos”, a spus Adrian Mutu, pentru publicația menționată.

Fostul decar al echipei naționale a spus și că a avut o ocazia de a reveni la Fiorentina în 2014. Mutu a preferat să se întoarcă în România, la Petrolul. „Am vorbit cu Prade (n.r – directorul sportiv Daniele Prade), dar nu am vrut să mă întorc acolo la finalul carierei”, a punctat Adi Mutu în același interviu.