Rapid intră într-o nouă etapă. Cine e milionarul care a devenit acționar. Are doi băieți la juniorii giuleștenilor

Rapid intră într-o nouă etapă. Cine e milionarul care a devenit acționar. Are doi băieți la juniorii giuleștenilor
Dan Șucu (în mijloc) alături de Daniel Niculae (primul din stânga), președintele clubului giuleștean și de celălalt acționar al grupării, Victor Angelescu

Rapid intră într-o nouă etapă. Echipa giuleșteană a terminat sezonul pe locul 3 în play-out-ul Ligii 1, ratând barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League. Dar „vișiniii” au planuri mari pentru viitor. Astfel, de astăzi, formația pregătită de Adrian Mutu are un nou acționar, cu o avere estimată la aproape 200 de milioane de euro. Rapid a fost preluat, luna trecută, în totalitate, de Victor Angelescu.

Rapid intră într-o nouă etapă

Rapid intră într-o nouă etapă. Luna trecută, Victor Angelescu (38 de ani) devenise unicul proprietar al clubului giuleștean după ce compania cehă APS i-a vândut 49% din acțiunile acestuia. În plan sportiv, elevii lui Adrian Mutu au terminat plau-out-ul Ligii 1 pe locul 3, ratând participarea la barajul pentru calificarea în preliminariile Conference League.

Rapid și-a schimbat din nou acționariatul, la nici o lună după mutarea pomenită mai sus. Astăzi, clubul a anunțat că Dan Șucu (58 de ani), proprietarul Mobexpert, va deține 50% din acțiunile clubului, un procent egal urmând a rămâne în posesia lui Angelescu. Șucu va fi prezentat oficial miercuri, într-o conferință de presă la noul stadion Giulești.

Cine e milionarul care a devenit acționar. Are doi băieți la juniorii giuleștenilor

Clubul Rapid a transmis un comunicat pe contul de Facebook în care anunță noutatea și dezvăluie intențiile de viitor ale noii echipe de conducere a clubului unde președinte este Daniel Niculae.

„Ne dorim ca Rapid să redevină o echipă puternică, care an de an să lupte cu șanse reale la câștigarea titlului din Liga 1. Și, de ce nu, sperăm pe viitor să ne aducă satisfacțiile dorite și în competițiile europene. Da, ne-am dori mult ca toți fanii Rapidului să fie din nou mândri de performanțele echipei. Și tot pentru fanii noștri, ne vom strădui ca aceste performanțe să fie obținute prin seriozitate și corectitudine.

Ne dorim ca Rapid să fie un exemplu în Liga 1, de club ce își respectă promisiunile cu adevărat. Jucătorii și angajații Clubului să fie plătiți bine și fără întârzieri, iar contractele semnate cu partenerii să fie onorate întocmai și fără excepții.

Ne dorim atât de multe pentru Rapid, și nu va fi ușor, dar cu toții știm că atunci când îți dorești ceva cu adevărat vei găsi soluția potrivită pentru a reuși”, se arată în comunicatul transmis în numele celor doi acționari, Dan Șucu și Victor Angelescu.

Are o avere de aproape 200 de milioane de euro

Dan Șucu, noul copatron de la Rapid s-a născut la 25 aprilie 1963 în București și a fondat, alături de prima soție, Camelia Șucu, compania Mobexpert. Cei doi au două fete, dar s-au despărțit în 2004. Omul de afaceri s-a recăsătorit cu Diana Lăscărescu, fostă prezentatoare tv, cu care are doi băieți. Ambii joacă fotbal la echipele de juniori de la Rapid, după cum mărturisea chiar Șucu.

„Da, normal că-mi place (n.r. – fotbalul). Merg pe stadion cu băieții mei, care joacă la Rapid. Dan are 15 ani, e fundaș central, Andrei are 13 ani și e mijlocaș. Unul e mai muncitor, celălalt mai talentat. Vorbesc mereu cu ei și le spun că atunci când talentul nu muncește, munca bate talentul”, spunea Dan Șucu pentru gsp.ro.

Rapid se va bucura de investiții de aproape 10 milioane de euro, datorită implicării lui Dan Șucu. Acesta dezvăluia de curând ce planuri are alături de clubul giuleștean. Milionarul urmează să dezvolte o școală de fotbal, pentru sportul de masă, dar și o academie, vizând performanța. Dan Șucu are o avere estimată la aproape 200 de milioane de euro.

Foto: Facebook/FC Rapid 1923