Echipa de gimnastică a României a ratat calificarea la JO 2020. Ce spune Nadia Cămăneci

Echipa de gimnastică a României a ratat calificarea la JO 2020. Ce spune Nadia Cămăneci
Echipa de gimnastică a României a ratat calificarea la JO 2020. Ce spune Nadia Comâneci?

Nadia Comâneci a oferit primele declarații despre nereușita echipei de gimnastică a României, după ce nu s-a calificat nici la JO 2020. Ce a spus una dintre cele mai cunoscute sportive din lume despre eșecul recent?

Nadia, despre echipa de gimnastică a României care a ratat JO 2020

Fosta campioană olimpică a susținut că nu mare i-a fost mirarea când a aflat că echipa de gimnastică a României a scăpat ca printre degete calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Din păcat, ratările sportivelor din calificările Campionatelor Mondiale din Stuttgart au fost prea multe pentru a putea merge mai departe. Întrebată dacă vor reușit totuși măcar câteva gimnaste să se califice la individuale, Nadia a declarat că s-ar putea, dacă am avea puțin noroc. De asemenea, aceasta a susținut și că pentru o revenire spectaculoasă a gimnasticii românești în topuri este nevoie de ”un buget frumos” şi de ”răbdare”

”Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România”, a spus fosta gimnastă care a participat, sâmbătă, la evenimentul organizat de fundaţia sa în Parcul Sebastian din Capitală intitulat ”Nadia Sports Experience – Paşaport pentru Sport”
Nadia Comâneci

Nadia, despre echipa feminină a României care a ratat și de dataasta calificarea la JO 2020
Nadia Comâneci, despre echipa feminină a României care a ratat și de dataasta calificarea la JO 2020

Care sunt greșelile care au adus eșecul?

Nadia a declarat că este un drum lung pentru gimnastica din România pentru ca aceasta să revină cu reușite nenumărate precum a făcut-o în trecut. Din nefericire, este pentru a doua ediție când echipa feminină a României nu va participa la Jocurile Olimpice, după ce nu a reușit calificarea nici la JO de la Rio de Janeiro în anul 2016.

„Am rămas puţin în urmă, anumite lucruri sunt puţin expirate şi trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. Când mergi în alte ţări poţi să observi acest lucru. Apoi este nevoie şi de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înţelegere diferită. Pentru că în ziua de azi comunicarea cu noua generaţie este diferită faţă de cea de acum 20-30 de ani”
Nadia Comâneci