E oficial! Ce se întâmplă cu Pro Tv, după ce patronul postului a murit într-un accident. Anunțul făcut de oficiali

E oficial! Ce se întâmplă cu Pro Tv, după ce patronul postului a murit într-un accident. Anunțul făcut de oficiali
Ce se întâmplă cu Pro TV? Schimbarea după decesul tragic al patronului

Care este acum soarta trustului Pro TV? Patronul postului de televiziune a murit într-un tragic accident. Iată anunțul făcut de oficiali!

Ce se întâmplă cu Pro TV? Patronul postului a murit într-un accident

Petr Kellner s-a stins din viață după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit lângă un ghețar din Alaska, a anunțat în cursul zilei de sâmbătă grupul financiar PPF, fondat de Kellner, relatează Reuters.. Proprietarul companiei-mamă a Pro TV avea doar 55 de ani.

La bordul aeronavei Airbus AS350 B3 se mai aflau alte patru persoane: doi ghizi, pilotul elicopterului și un turist. Celebrul om de afaceri se afla în acel moment într-o excursie. Din păcate, impactul a fost extrem de puternic, iar în urma lui au murit toți cei aflați în aer.

„Anunţăm cu profundă durere că, într-un accident de elicopter survenit sâmbătă în munţii din Alaska, fondatorul şi acţionarul majoritar al PPF, dl Petr Kellner, a murit într-un mod tragic”, a comunicat grupul.

După moartea subită a lui Petr Kellner, atribuțiile miliardarului ceh au fost preluate de unul dintre acționarii PPF. Este vorba despre Ladislav Bartonicek.

„Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesioniști, iar aceștia își vor continua activitatea sub conducerea domnului Ladislav Bartonicek.

În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiții.

Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa”, este anunțul oficial al grupușui PPF.

Fostul patron al trustului din România a înființat PPF la începutul anilor 1990, ca societate de investigații, iar în prezent grupul este implicat în diverse segmente de piață, inclusiv asigurări, finanțe, telecomunicații media și biotehnologie, în Europa, Asia și Statele Unite ale Americii. Societatea menționată a anunțat recent numirea lui Ladislav Bartonicek la conducere, acest fiind unul din acționarii săi.

  • Accidentul se află încă sub investigație.

Detalii despre celebrul afacerist

Petr Kellner a cumpărat Pro TV în anul 2019/2020 într-o tranzacție prin care a preluat de la americani AT&T grupul CME. De asemenea, bărbatul a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 ani, iar la un moment dat deținuse și 20% din Romexterra Bank și două clădiri de birouri din apropierea Guvernului României.

Acesta a absolvit Universitatea din praga cu profil economic în anul 1986, ulterior a fost angajat al companiei cehe Impromat, importator și vânzător de fotocopiatoare. Contextul a făcut ca atunci să îl cunoască pe Milan Vinkler, alături de care fonda ani mai târziu celebrul grup PPF.

Kellner a fost cotat în revista americană Forbes în 2018 drept al 88-lea cel mai bogat om al planetei, cu o avere estimată atunci la 15.5 miliarde de dolari, ulterior reviziută la aproximativ 17.5 miliarde de dolari.

Studiul ”The Kremlin Playbook” publicat de CSIS în anul 2019 l-a descris pe Kellner drept un om de afaceri cu legături economice în Rusia care gravitează în jurul înaltelor cercuri politice din țara natală.

De asemenea, s-a mai indicat și faptul că bărbatul a fost un ”activ militant pentru reorientarea geopolitică a Cehiei spre Rusia, chiar și după anexarea ilegală a Crimeei și invazia din Estul Ucrainei”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI