Ce planuri avea patronul Pro Tv pentru România. Voia să investească sume enorme în mai multe domenii

Ce planuri avea patronul Pro Tv pentru România. Voia să investească sume enorme în mai multe domenii
Planurile pe care le avea șeful Pro TV pentru România: voia să investeasă sume enorme în mai multe domenii

Planurile miliardarului ceh Petr Kellner pentru România, cu patru zile înainte de accidentul mortal. Era interesat să intre și pe dezvoltare imobiliară; voia să depășească borna de 100 de milioane de euro investiți în țara noastră.

Șeful Pro TV avea planuri mari cu România

Fondul de investiții PPF Real Estate și-a propus să depășească 100 de milioane de euro investite pe piața imobiliară din țara noastră, îndeosebi în clădiri de birouri, a transmis directorul său de investiții, Petr Kellner în ultimul mesaj către presa din România, care urma să fie prezentat public în aceste zile.

El spunea că prețurile de dinainte de criza sanitară l-au determinat să analizeze atent varianta parteneriatelor pentru dezvoltarea propriilor clădiri. PPF Real Estate a intrat pe piața imobiliară românească în 2016, prin cumpărarea clădirii de birouri Metropolis Center, cu 48 de milioane de euro. În 2018 a preluat turnul Crystal Tower pentru 43 de milioane de euro.

  • PPF Real Estate administrează active ce depășesc 2 miliarde de euro la nivel global.

„Portofoliul nostru ideal pentru România depășește 100 de milioane de euro, dar nu avem limite stricte în acest sens. Există câteva proprietăți care ar putea fi interesante, însă proprietarii de clădiri preferă să aștepte semne de stabilitate pentru a-și valorifica proiectele la valori pre-COVID.

Ratele dobânzilor sunt scăzute, iar băncile sunt mai flexibile în ceea ce privește sprijinirea sectorului de birouri”, declara Juraj Šaštinský, Investment Director, PPF Real Estate, pentru Profit.ro, cu patru zile înainte de accidentul lui Kellner.

A murit cel mai bogat om din Cehia

Omul de afaceri ceh Petr Kellner, deținător al grupului Media Enterprises (CME), din care face parte și Pro TV, a murit, alături de alte patru persoane, în urmă prăbușirii în Alaska a elicopterului Airbus în care se aflau.

„Anunțăm cu profundă durere că, în urma unui accident de elicopter survenit sâmbătă, în munții din Alaska, fondatorul și acționarul majoritar al PPF, domnul Kellner, a murit într-un mod tragic”, a comunicat grupul.

Printre victime se numără un alt cețătean ceh și trei americani, inclusiv pilotul. O a șasea persoană a fost găsită în viață, dar în stare gravă. Aparatul de zbor s-a izbit de Ghețarul Mic, popular printre cei pasionații de cățărări. Căutările au început după ce elicopterul nu a ajuns la destinație la ora estimată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI