Patronul PRO TV a murit într-un bizar accident. Ce a pățit miliardareul ceh în Alaska, de fapt. Detalii de ultimă oră

Patronul PRO TV a murit într-un bizar accident. Ce a pățit miliardareul ceh în Alaska, de fapt. Detalii de ultimă oră
Proprietarul PRO TV a murit într-un bizar accident. Ce a pățit miliardareul ceh în Alaska, de fapt. Detalii de ultimă oră

Bombă în mass-media internațională. Patronul PRO TV, Petr Kellner, a murit sâmbătă, 29 martie, într-un accident cu elicopterul. Ce a pățit miliardareul ceh în Alaska, de fapt. Detalii de ultimă oră privind moartea celui mai bogat om din Cehia.

Proprietarul PRO TV a murit într-un bizar accident

Veste bombă pentru cei de la PRO TV. Proprietarul cel mai mare trust media din România a murit într-un accident de elicopter în Alaska. Miliardul Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și fondatorul PPF Group NV, a încetat din viață luni, 29 martie, după ce s-a prăbușit cu elicopterul lângă ghețarul Knik din Alaska. Proprietarul PRO TV avea 56 de ani și era plecat într-o excursie montană la o cabană pe care o frecventa destul de des.

Accidentul, care a ucis și alte patru persoane, a avut loc sâmbătă și este în curs de anchetă, a declarat PPF într-un e-mail. Kellner a fost cea mai bogată persoană din Republica Cehă, cu o valoare netă de 15,7 miliarde de dolari, potrivit celor de la Bloomberg Billionaires Index.

Celelalte patru victime, care au pierit în accident, erau Benjamin Larochaix, tot din Republica Cehă, doi dintre ghizii locaţiei, Gregory Harms și Sean McMannany și pilotul elicopterului, Zach Russel. Există un singur supraviețuitor al accidentului. Acesta se află în stare gravă, dar stabilă, la spital.

Un singur bărbat a supraviețuit accidentului cumplit

Oficialii resortului la care era cazat regretatul Petr Kellner, proprietarul PRO TV-ului, și-au exprimat regretul față de tragedia care s-a petrecut, cu puțin timp în urmă, în munți:

„Aceste știri sunt devastatoare pentru personalul nostru, pentru comunitatea în care operăm și pentru familiile celor decedaţi. În cei 17 ani de operațiuni, aceasta este prima dată când trebuie să ne confruntăm cu un astfel de eveniment”, au declarat oficialii cabanei, potrivit celor de la New York Times.

PPF, care controlează afacerile din domenii precum finanțele, telecomunicațiile, producția, mass-media și biotehnologia, a declarat că activele sale totalizau 44 de miliarde de euro (52 miliarde de dolari) începând din luna iunie a anului 2020. Principala activitate financiară este grupul de creditare pentru consumatori Home Credit NV, cu China ca cea mai mare piață a sa.

Petr Kellner era căsătorit și avea patru copii. În luna octombrie a anului 2020, miliardarul ceh a cumpărat rețeaua de televiziuni Central European Media Enterprises, proprietarul Pro TV, pentru 1,1 miliarde de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI