Dușmanul nevinovat pe care Elena Ceaușescu îl dorea mort. „L-aş putea omorî, să pară un accident“

Dușmanul nevinovat pe care Elena Ceaușescu îl dorea mort. „L-aş putea omorî, să pară un accident“
Elena Ceausescu vroia sa il asasineze pe iubitul fiicei sale

Elena Ceaușeascu avea un dușman, care de fapt era nevinovat, dar pe care îl dorea mort. Soţia dictatorului ar fi vrut să fie omorât, dar totul să pară un accident. Despre cine este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.

Elena Ceaușescu a vrut să îl asasineze pe iubitul fiicei sale. Cum a sfârșit jurnalistul Mihai Matei, iubitul Zoei, fiica dictatorilor

Elena Ceauşescu este cunoscută ca o femeie fără suflet, agresivă şi lipsită de scrupule, potrivit celor care au scris despre ea și despre Nicolae Ceaușescu.

Din cauza răutății Elenei Ceauşescu mulți au avut de suferit. Printre aceștia s-a numărat și jurnalistul Mihai Matei. Acesta i-a devenit dușman Elenei Ceaușescu după ce a avut o relaţie cu Zoia, fiica cuplului dictatorial.

Elena Ceaușescu l-a pus sub urmărire pe Mihai Matei

În primă fază, Elena Ceauşescu l-a pus sub urmărire pe ziarist, iar mai mulţi securişti îl însoţeau din umbră peste tot.

Dar pentru Elena Ceaușescu nu a fost suficient, iar dușmănia ei față de acesta s-a mărit de la zi la zi, mai ales după ce securiştii i-au adus filmuleţe din timpul întâlnirilor celor doi iubiți, precu și înregistrări telefonice cu discuţiile dintre ei.

Cine a făcut dezvăluirile despre iubitul fiicei Elenei Ceaușescu

Ion Mihai Pacepa a scris în cartea ”Orizonturi Roșii” că, la un moment dat, Elena Ceaușescu s-a gândit chiar să ordone un asasinat.

Ion Pacepa, fost şef adjunct al Departamentului de Informaţii Externe a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Nicolae Ceauşescu, ştie cam tot ce s-a întâmplat în familia dictatorului până în 1978, an în care a fugit din România şi a cerut azil politic în SUA.

Elena Ceușescu vroia să îl omoare pe iubitul fiicei sale

”Ura Elenei creştea tot mai mult, hrănită de pasajele din intercepţiile telefonice, transcripţiile microfoanelor şi filmele facute în secret cu privire la întâlnirile lui sexuale cu Zoia. Acum, Elena se enerva numai la auzul numelui de Mihai. Pur şi simplu nu mai vreau să mai aud de ticălosul ăsta nici măcar o zi în plus.

L-aş putea omorî ca pe un vierme. Un accident de maşina sau cam aşa ceva. Dar fiică-mea cu minte de găina ar putea face din asta o mare dramă. Vreau să fie trimis peste hotare şi lasat acolo până putrezeşte, a spus Elena, a cărei voce devenise brusc caustică. M-am săturat să tot am coşmaruri noapte de noapte din cauza lui”, ar fi spus Elena Ceauşescu.

Ce s-a întâmplat cu ziaristul Mihai Matei

Într-un final, relaţia lui Zoia Ceauşescu cu Mihai Matei a luat sfârşit, spre uşurarea Elenei Ceaușescu. Însă Zoia avea să fie urmărită în secret, în tot ceea ce făcea, până la Revoluţia din 1989, când a foste arestată.

De asemenea, ziaristul Mihai Matei a fost trimis în Guineea, unde şi-a găsit sfârşitul în condiţii nu foarte clare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI