Durere mare pentru Bianca Andreescu. Cum au fost umiliți părinții ei, când au vrut să revină în România

Durere mare pentru Bianca Andreescu. Cum au fost umiliți părinții ei, când au vrut să revină în România
Bianca Andreescu e campioană la US Open

Despre Bianca Andreescu a început să se vorbească intens în 2019, după ce a triumfat la US Open. Sportiva originară din România a cunoscut gloria peste Ocean, la 19 ani fiind una dintre jucătoarele de tenis în plină ascensiune. Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi, povestește cum au fost umiliți părinții ei, când au vrut să revină în România.

Durere mare pentru Bianca Andreescu. Primul antrenor povestește cum au fost umiliți părinții ei, când au vrut să revină în România

Triumfătoare la US Open în 2019, Bianca Andreescu a plecat în Canada la o vârstă fragedă, alături de familie. S-a întors totuși în țară, alături de mama sa, însă doar pentru doi ani și jumătate. Povestea dureroasă plecării definitive a fost dezvăluită de primul antrenor al sportivei, Gabriel Hristache. Practic, Maria Andreescu (n.r. mama sportivei) n-a avut nicio șansă cu afacerile pe care le-a încercat. Familia Biancăi ar fi fost pur și simplu „alungată” din România, susține antrenorul, într-un interviu acordat Fanatik.

Bianca Andreescu e campioană la US Open

„Maria a venit aici să pornească un business. Bianca îşi dorea mult în România, îi plăcea aici. Sistemul şcolar nu era atât de rigid. Aici totul era mai jucăuş. Nicu (n.r. tatăl sportivei) are un job extraordinar acolo, câştigă foarte bine, aveau şi casă cumpărată în Canada. I-a spus Mariei să vină ea în România, a venit cu 100.000 de dolari, şi-a luat un apartament, a dus copilul la şcoală, l-a adus la tenis şi a încercat să facă un business”, a declarat Gabriel Hristache, pentru Fanatik.

„Ea (n.r. Maria Andreescu) a cumpărat câteva basculante de-astea mari, să le închirieze la Bechtel. Că făceau ăştia atunci șantiere mari, era o nebunie cu autostrăzile. Ea credea că în business este ca şi în străinătate: punem umărul să câştigăm amândoi. La noi, un business înseamnă cum să tragi o ţeapă. Mai mult de-atât, când ai maşini, primul care te trage în ţeapă este şoferul. Te «face» la motorină non-stop. După o lună de zile, ce cheltuieli, de unde atâtea cheltuieli, câţi bani s-au dus?!

Şi a trebuit să i se explice. «Uite cum te fac şoferii la motorină. La început merg tare, să facă consumul mare la motorină, merg cu viteza a treia cu 100 la oră ca să consume»… După aceea întârzie. Erau şocuri astea la ea. Şi-a dat seama la un moment dat că nu vrea să îşi crească fata aici, scârbită de ce i se întâmplă”, a adăugat Hristache.