După întreruperea realizării de pașapoarte, nu mai poți obține permise de conducere: ce trebuie să știi

După întreruperea realizării de pașapoarte, nu mai poți obține permise de conducere: ce trebuie să știi

Pe parcursul zilei de ieri, au apărut primele detalii legate întreruperea eliberării de pașapoarte. Acum, a venit rândul celor care își doreau să ia permisul de conducere în această perioadă.

Ne confruntăm cu vremuri imprevizibile, o perioadă în care autoritățile nu sunt convinse de utilitatea măsurilor pe care le iau, dar se grăbesc să ia cât mai multe. În consecință, activitatea autorităților de stat va beneficia de un program selectiv, pe durata perioadei în care a fost decretată stare de urgență, 30 de zile.

În prima parte a zilei de ieri, am aflat că nu vei mai putea beneficia de un pașaport nou în această perioadă decât în condiții extraordinare. Mai multe detalii despre proiectul Direcției Generale de Pașapoarte găsești mai jos.

Cod rutier 2020. Atenție, șoferi! Se schimbă legea. Ce șoferi vor rămâne fără permis timp de un an

La sfârșitul zilei de marți, a fost anunțată întreruperea activității de examinare pentru următoarele 30 de zile. În contextul în care oamenii nu mai pot să dea examen la școala de șoferi, nici nu vom mai vedea oameni noi la volan pe șosele în același ritm alert ca înainte.

Lista completă a măsurilor anunțate de MAI se poate vedea mai jos. Nu sunt toate despre interne, dar merită parcurse în tihnă, să știi la ce te poți aștepta.

 • Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației.
 • Este permisă organizarea de către unitățile economice de profil a activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip „drive-in”, „room-service” sau livrare la client.
 • Se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală, realizate în spații închise.
 • Se interzice organizarea și desfășurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spații deschise.
 • Organizatorii evenimentelor organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maximum 100 de persoane, sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minimum 1 metru între participanți.
 • Conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 3,5t au obligația ca, în punctul de trecere a frontierei, să aibă asupra lor și să poarte mijloace individuale de protecție, precum dezinfectant, mănuși, mască pentru față și să prezinte documente care atestă traseul de deplasare până la destinație.
 • Conducătorii de autovehicule menționați anterior, care sosesc din „zone roșii” sau „zone galbene” ori au tranzitat aceste zone, nu se supun măsurilor de carantină sau izolare, dacă la prezentarea în punctul de trecere a frontierei nu manifestă simptomatologie asociată infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2.
 • Ansamblele și subansamblele echipamentelor medicale fabricate în România pentru beneficiari din afara teritoriului național nu fac obiectul restricțiilor la export.
 • Se suspendă toate zborurile efectuate de operatori economici aerieni spre Spania și din Spania către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile. Măsura intră în vigoare începând cu data de 18.03.2020, ora 18.00, ora României.
 • Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatori economici aerieni spre Italia și din Italia către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23 martie 2020.
 • Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.