După gratii, din cauza coronavirus: cât de agresive au ajuns autoritățile cu posibilii bolnavi

După gratii, din cauza coronavirus: cât de agresive au ajuns autoritățile cu posibilii bolnavi

Autoritățile de pe întregul mapamond sunt disperate să oprească, pe cât posibil, răspândirea coronavirus. O parte din efort, însă, ține și de oamenii posibil infectați care trebuie să respecte carantina.

În contextul în care China pare să fie sursa infecției cu coronavirus și locul din care au plecat toți bolnavii de pe glob, polițiștii de acolo operează în ultimele săptămâni după un alt set de reguli, mult mai agresive. În consecință, o femeie din Tianjin, un oraş din nordul Chinei, a fost reţinută de Poliţia locală luni. Conform comunicatului oficial, ea „le-a ascuns deliberat” autorităţilor că a intrat în contact cu o persoană aflată în zona afectată de epidemia de pneumonie virală provocată de noul tip de coronavirus, a transmis agenţia de presă Xinhua, citată de Reuters.

wuhan cernobîl

Conform presei chineze, cazul a fost tratat cu mare seriozitate, iar oamenii sunt supravegheați îndeaproape pentru ca situația să nu se mai repete și nimeni să nu poată minți când vine vorba de coronavirus. Femeia în vârstă de 36 de ani, al cărui prenume este Liu a ajuns după gratii din cauza faptului că a pus în pericol eficiența măsurilor de prevenție și de monitorizare sanitară.

În consecință, autoritățile din domeniul siguranței publice au reținut-o și au plasat-o în ”detenție administrativă”. Nu este clar dacă această formulare face referire la o închisoare mai deosebită, cu zone izolate, de carantină.

Ca referință, bilanţul deceselor cauzate în China de noul coronavirus a ajuns la 361, iar numărul cazurilor de infecţii depășește 17.000, conform ultimul bilanț. Autoritățile sunt de părere că primele cazuri și tulpina virusului au apărut în Wuhan, capitala provinciei Hubei. Din acest motiv, acea regiune s-a transformat într-un fel de Cernobîl. Sunt impuse interdicții strice de transport și toate persoanele care au vizitat provincia Hubei sunt obligate să se izoleze ”de bună voie” timp de 14 zile.