Ce se întâmplă cu cadavrele celor care au murit din cauza coronavirusului. Familia nu își poate lua adio

Ce se întâmplă cu cadavrele celor care au murit din cauza coronavirusului. Familia nu își poate lua adio
Ce se întâmplă cu cadavrele celor care au murit din cauza coronavirusului

Din păcate, virusul care a speriat o lume întreagă trage după el încă o veste proastă. Apropiații celor care s-au stins din cauza bolii trăiesc încă un moment extrem de greu. Ce se întâmplă cu aceștia și de ce nu își pot lua adio?

Victime coronavirus: De ce familia nu-și poate lua adio?

După ce azi, 3 februarie, s-a dezvăluit că s-a descoperit leacul pentru coronavirus, familiile celor care au pierdut deja lupta cu boala au primit încă o veste tragică. Azi, speranța s-a așternut peste toată lumea care a fost înconjurată de panică și disperare din cauza coronavirusului. Cu toate astea, familiile îndoliate ale victimelor râd cu un ochi, pentr că s-a găsit tratamentul, și plâng cu altul, pentru că cei dragi lor nu s-au putut fi salvați. Victimele vor fi incinerate rapid, fără slujbă, familia neavând voie să își ia adio de la rude sau prieteni, conform BusinessInsider.

Subliniem faptul că Guvernul chinez a interzis înmormântările sau alte activități care au legătură directă dintre persoana decedată și familie din cauza numărului alarmant al deceselor. Nu mai puțin de 305 oameni s-au stins din cauza coronavirusului, virus detectat în luna decembrie a lui 2019. Chiar dacă s-a descoperit leacul minune, iar o femeie a fost salvată, reacționând la tratament în cele 48 de ore de la administrare, încă se fac cercetări.

Victime coronavirus: De ce familiile celor care au murit în urma virusului nu au voie să-și ia adio?
Victime coronavirus: De ce familiile celor care au murit în urma virusului nu au voie să-și ia adio?

Care sunt noile proceduri?

Regulile noi impuse de către Comisia Națională de Sănătate din China arată că atunci când o persoană infectată moare în urma unor complicații, medicii și angajații sunt obligați să dezinfecteze imediat. Ulterior, cadavrul este izolat și nimeni nu are voie să intre în contact cu el.

Potrivit procedurilor, doctorii emit certificatul de deces, mai apoi victima este incinerată, familia neavând voie să ia parte la proces. Numărul deceselor crește, chiar dacă pentru moment s-a descoperit leacul virusului. Cu toate astea, cazuri au fost confirmate și în Europa: în Germania, Marea Britanie, Spania și Italia. Primul deces în urma infectării cu coronavirus din afara Chinei a fost în Filipine.