După București, și Ploieștiul este asaltat de gunoaie. Locuitorii sunt disperați după ce străzile s-au transformat în focare de infecţie

După București, și Ploieștiul este asaltat de gunoaie. Locuitorii sunt disperați după ce străzile s-au transformat în focare de infecţie
După București, și Ploieștiul este asaltat de gunoaie. Locuitorii sunt disperați după ce străzile s-au transformat în focare de infecţie

Municipiul Ploiești se confruntă cu o criză a gunoaielor, muncitorii responsabili de curățenie au dispărut, iar la fiecare colț de stradă sunt saci de gunoi aruncați. Locurile special amenajate unde ar trebui să se arunce gunoiul sunt complet acoperite de deșeuri.

Locuitorii din Ploiești sunt disperați din cauza gunoaielor

Cetățenii nu mai pot sta în mirosul îngrozitor și cer cu disperare autoritățile să rezolve problema. O mare parte din străzile Ploieștiului sunt acoperite de gunoaie. Din cei peste 300 de măturători angajați, doar în jur de 50 mai vin la serviciu.

„În acest moment oamenii trebuie să ştie că de fapt sunt două contracte de salubriate cu un singur operator S.C Rosal SRL.Avem un număr insuficent de utilaje pentru debarasarea depozitelor necotroloate, punctele negre de fapt din oraş”, a declarat Zoe Staicu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești. 

Situația este din ce în ce mai gravă de la o zi la alta, iar străzile se transformă în adevărate focare de infecție. Oamenii vor să știe cine este vinovat, deoarece ei au de suferit cel mai mult. Din păcate, realitatea este că sunt mai puține persoane care curăță străzile.

Mai mult de atât, cei rămași nu și-au primit salariile de două luni și protestează zilnic in fața primăriei. Cu toate că localnicii plătesc salubritatea la zi, nimeni nu strânge gunoaiele de pe străzi.

„În fiecare zi am făcut zeci de sesizări către A.D.I prin care am explicat situaţia, am primit răspuns în sensul că vor lua măsuri”, a precizat directorul RASP.

Parcul Cișmigiu din București, acoperit de gunoaie

Parcul Cișmigiu din Capitală este monument istoric și considerat unul dintre cele mai frumoase din București. Din păcate, în prezent este evitat de vizitatori din cauza gunoaielor și a stării în care se află.

În lac se află pet-uri, vegetația este uscată, iar băncile sunt vandalizate. Podurile sunt și ele într-o stare de degradare mare. De pe acestea se desprind cu ușurință bucăți din beton. Locurile de joacă sunt abandonate, din cauza găinațului porumbeilor ce le acoperă în totalitate.

„Parcul Cișmigiu a fost lăsat de izbeliște ani în șir. Astăzi, degradarea își face simțită prezența la fiecare pas. Acoperit de găinațul păsărilor care s-au înmulțit peste măsură, punând în pericol sănătatea oamenilor de toate vârstele – de la cei mai mici, veniți la locurile de joacă, până la seniorii care își doresc o clipă de odihnă pe băncile din care timpul și uzura mușcă fără stinghereală, parcul s-a transformat într-o mărturie dezolantă a nepăsării și lipsei de conștiință civică a autorităților.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI