După 20 de ani! Gigi Becali a avut o revelație generată de Mirel Rădoi: „Abia acum mi-am dat seama!”

După 20 de ani! Gigi Becali a avut o revelație generată de Mirel Rădoi: „Abia acum mi-am dat seama!”
Gigi Becali nu-i dădea nicio șansă de calificare în play-off-ul Conference League noii echipe antrenată de Mirel Rădoi, CSU. Craiova

După 20 de ani! Gigi Becali a avut o revelație generată de Mirel Rădoi. Joi seară, fotbalul românesc a avut, după mult timp, un mic motiv de sărbătoare. Trei echipe s-au calificat în play-off-ul Conference League: FCSB, U. Craiova și CFR Cluj. Patronul vicecampioanei era sceptic înaintea jocurilor de aseară, pronosticând că oltenii antrenați de Mirel Rădoi nu pot trece mai departe. Gi9gi Becali și-a revizuit părerea după ce gruparea antrenată de finul său a zdrobit-o pe Zorya Luhansk cu 3-0.

După 20 de ani! Gigi Becali a avut o revelație generată de Mirel Rădoi

După 20 de ani! Gigi Becali a avut o revelație generată de Mirel Rădoi. Fără legătură cu faimosul roman al lui Alexandre Dumas, dar tot după două decenii, patronul FCSB a înțeles un element esențial din fotbal. Înaintea disputării partidelor de joi, latifundiarul își vedea doar propria echipă calificată în play-off-ul Conference League.

Becali mai miza, cel mult, pe CFR Cluj, dar nu acorda nicio șansă finului său, Mirel Rădoi, abia instalat pe banca tehnică de la CSU. Craiova.

„Cred că mergem cu două echipe în grupe, dar una va fi sigur acolo. FCSB e sigur în grupe. Eu nu-i dau nicio şansă lui Rădoi. Poţi întoarce scorul de 1-0, dar Zorya e echipă prea puternică, te distruge.

Pasează până te distruge, echipa aia e prea puternică, diferenţa de valoare e prea mare”, a spus Gigi Becali la Pro Arena.

„Abia acum mi-am dat seama!”

Gigi Becali s-a bucurat de calificarea echipei sale, în primul rând. Roș-albaștrii i-au învins cu 1-0, la fel ca în tur, pe slovacii de la Dunajska Streda în fața a 40.000 de spectatori care au umplut Arena Națională. Unicul gol a fost marcat de Cordea, după o fază creată de Octavian Popescu și cu contribuția decisivă a lui Bogdan Rusu. Din păcate, meciul a consemnat acidentarea atacantului David Miculescu, abia adus la FCSB de la UTA, pentru 1,7 milioane de euro.

Gigi Becali a rămas uimit, însă, de calificarea „en-fanfare” a celor de la U. Craiova. Aceștia fuseseră învinși în tur de ucrainenii de la Zorya Luhansk, scor 0-1, și arătaseră ca o echipă debusolată. Dar, cu trei zile înaintea returului, Mirel Rădoi i-a luat locul lui Laszlo Balint pe banca tehnică a oltenilor. Iar formația din Bănie și-a spulberat adversara cu 3-0, într-o partidă în care a arătat total schimbată la față.

Adversari accesibili și în play-off-ul Conference League

În fața acestei realități, Gigi Becali a declarat că abia acum, după 20 de ani de fotbal, își dă seama cât de important e rolul antrenorului la o echipă.

„Am rămas surprins de calificarea Craiovei, acum îmi dau seama, sunt de 20 de ani în fotbal, astă seară îmi dau seama cât de mult contează antrenorul. Știam că el contează, dar așa ceva, diferența asta, calificarea asta e clar a lui Mirel Rădoi, e talentul lui. Craiova nu avea un antrenor bun, cu tot respectul pentru Balint, dar ce au jucat aici, nu mă așteptam, tot respectul pentru Rădoi”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena.

În play-off-ul Conference League, FCSB o va întâlni pe Viking, echipă norvegiană care a trecut în turul trei preliminar al Conference League de Sligo Rovers, în timp ce Universitatea Craiova va juca împotriva israelienilor de la Hapoel Beer Sheva, care au învins-o pe Lugano. CFR Cluj va disputa o ”dublă” decisivă pentru calificarea în grupele Conference League cu slovenii de la Maribor, formație eliminată în turul trei preliminar din Europa League de HJK Helsinki