Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre mafia fotbalului: „Este pus de oameni politici și servicii”

Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre mafia fotbalului: „Este pus de oameni politici și servicii”
Dumitru Dragomir, care a condus LPF timp de 17 ani, cunoaște ca nimeni altul culisele fotbalului românesc din ultimele decenii

Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre mafia fotbalului. Fostul șef al LPF a fost, vreme de decenii, în mijlocul „jocurilor de culise” din fotbalul românesc. După ce a scăpat el însuși de acuzațiile ce i-au fost aduse în două dosare, cel supranumit „Corleone” a vorbit despre implicarea politicului și a serviciilor secrete în lumea autohtonă a sportului cu balonul rotund.

Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre mafia fotbalului

Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre mafia fotbalului. Fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal este, el însuși, un personaj controversat. Dragomir a scăpat, însă, de acuzațiile ce i-au fost aduse în două dosare penale. În 2016, Dragomir a fost condamnat la 7 ani de închisoare și 5 ani interzicerea implicării în fotbal într-un dosar de evaziune fiscală și delapidare.

După 2 ani, în 2018, Curtea de Apel București a anulat sentința, considerând ca neîntemeiate acuzațiile aduse fostului șef al LPF chiar de către noua conducere, pe atunci a Ligii, precum și de ANAF. Mitică Dragomir a fost trimis din nou în judecată, pentru acuzația conform căreia ar fi primit o mită de 3,1 milioane de euro din partea lui Ioan Bendei, administratorul de la acea vreme al companiei RCS-RDS. În schimbul banilor, Dragomir ar fi favorizat acordarea drepturilor de televizare ale Ligii 1 respectivei firme.

Ca și în primul caz, Dumitru Dragomir a primit, prin sentința dată de Tribunalul București, în ianuarie 2019, o condamnare la 4 ani de închisoare cu executare. Dar, cum decizia nu era definitivă, dosarul a ajuns la Curtea de Apel. Instanța a decis, la începutul lunii noiembrie 2021 ca procesul să se rejudece de la zero, chiar din camera preliminară.. De data aceasta, procesul va fi judecat la Curtea de Apel, nu la Tribunalul București.

„Este pus de oameni politici și servicii”

Dumitru Dragomir a profitat de finalul de an pentru a face dezvăluiri despre „mersul lucrurilor” în fotbalul românesc. El a făcut afirmații tari despre actualul președinte al FRF, Răzvan Burleanu și „spatele” pe care acesta îl are.

„Burleanu este pus de oameni politici și de servicii, nu are niciun fel de rezultat. E tare Dâncu acolo, este apropiat serviciilor și nu se atinge nimeni de Burleanu. Nici Biden (n.r. – Joe Biden, președintele SUA) nu-l învinge pe Burleanu. Nu îl bate nimeni.

Tot Coldea și ăștia îl țin. Grupul de la Cluj este foarte tare”, a declarat Dumitru Dragomir la Realitatea PLUS.

Dumitru Dragomir a mai afirmat că „fără bani negri nu se poate trăi în fotbal”. El a mai afirmat că Gică Popescu, actualul președinte de la Farul, a fost băgat în pușcărie, doar ca Burleanu să câștige alegerile pentru șefia FRF, din martie 2014.

„Pe Gică Popescu l-au luat și au băgat la pușcărie să câștige Burleanu. Toți din fotbal s-au dus nevinovați la pușcărie. Fără ordinul lui Băsescu nu se ducea nimeni la pușcărie. Peste 15 s-au dus la pușcărie. La mine a ieșit Băsescu pe post și a spus: întrebat de presă de ce Dragomir nu a fost arestat a spus: „am vrut, dar nu a pus mâna pe bani”. Aveam microfoane și sub limbă. Trebuia să mă prindă și pe mine. Serviciile și DNA făceau ce voia Băsescu. Acum s-au mai potolit”, a spus Dumitru Dragomir (75 de ani), conform sursei citate.

„Am vrut să-i dau un scaun în cap lui Ponta”

Dumitru Dragomir a povestit și cum a fost înlocuit el însuși din fruntea LPF, în 2013, după 17 ani de șefie.

Ponta (nr. – Victor Ponta, fost prim-ministru al României) a fost vicepreședinte la națională. Și au vândut jucători la Timișoara cu un milion și trei sute de dolari. Și cu Gino (n.r. – actualul președinte al LPF) președinte. Banii în loc să intre la club au intrat într-un offshore în Cipru. S-a prescris. Iacov (n.r. – Constantin Iacov, fost finanțator la FC Nașional) a zis că l-a chemat procuroarea și a zis să nu spună nimic de Ponta și Iorgulescu. (…) Am vrut să-i dau un scaun în cap lui Ponta.

Ponta i-a chemat pe președinți, pe patroni și le-a spus să nu voteze cu mine. A doua zi m-au dat afară. (…) M-au chemat la Cluj pentru o discuție, în 2013. O dată în Pipera, m-a chemat Paszkani( n.r. – Arpad Paszkani, fostul patron de la CFR Cluj) și mi-a spus să nu fac licitație a drepturilor de televiziune și mi-a oferit 25 de milioane. Eu nu mă pot duce la pușcărie, eu fac licitație. După la Cluj. Masă mare, Paszkani a spus„ trebuie neapărat să ne dai drepturile”. Societatea din Malta, n-am probe, se pare că nu a fost numai a lui Pașcani, au mai fost alți doi. Dacă se ia urma banilor se vede. Eu nu am vrut. Atunci, Ponta și Dragnea i-a chemat pe patroni și le-a promis ceva și au votat. Cu Dragnea m-am împăcat după că mi-a povestit cum a fost”, a mărturisit Dragomir, conform aceleiași surse.

Dumitru Dragomir a recunoscut, de curând, că are o pensie de 12.000 de lei. Asta în condițiile în care pensia specială pe care o primea ca fost parlamentar i-a fost tăiată.