Dulceața de ardei iute cu care Lupu Rednic a fost cucerit de soție: ”E genială, se mănâncă la friptură!”. Rețeta secretă a Corneliei Rednic EXCLUSIV
Lupu Rednic are cămara plină cu bunătăți. El ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Playtech Știri, că meritul îi aparține soacrei, care le-a umplut rafturile cu borcane cu murături și cu gogoșari. Soția Cornelia Rednic îi prepară însă o delicioasă dulceață de ardei iute. Iată rețeta și micile trucuri!
Soții Cornelia și Lupu Rednic beau zilnic o cană cu zeamă de varză murată: ”E sănătate curată!”
Soții Lupu și Cornelia Rednic au agenda plină de concerte, așa că le rămâne mult prea puțin timp pentru a se ocupa și de aprovizionarea pentru iarnă.
Însă, are grijă mama Corneliei să nu le lipsească nimic din cămară, Lupu Rednic lăudându-și soacra, o gospodină desăvârșită:
”Varză murată, castraveți, gogoșari, toate acestea nouă ni le face soacră-mea, la Sighetul Marmației. Ea ni le trimite, căci avem un program încărcat.
Ne dă și zeamă de varză, o bem zilnic, este foarte bună. Facem fasole cu ciolan sau fasole bătută, care la noi se mănâncă caldă, nu rece, și, în timp ce mănânci, bei o cană cu zeamă murată, în loc de murături.”
Citește și: Cornelia Rednic, schimbare radicală. Parcă e altă persoană după ce a slăbit FOTO
Lui Lupu Rednic îi place și zeama de varză
Pe lângă murăturile puse de soacră, Lupu Rednic este un pătimaș băutor de zeamă de varză, având în vedere că este extrem de sănătoasă:
Zeama de varză murată este foarte bună, e sănătate curată, pentru plămâni, pentru stomac. E cam sărată, deci e de evitat pentru cei care au probleme cu tensiunea”.
Află și: Cu ce se limpezeşte zeama de varză la final de iarnă. Rezistă aşa până primăvara
Rețeta secretă a Corneliei Rednic de dulceață din ardei iute, pas cu pas
Artistul recunoaște că a fost cucerit de soția lui, Cornelia Rednic, care îi este și parteneră de scenă, în spectacole, cu dulceața de ardei iute:
”Dulceața de ardei iute e genială, așa cum o face soția mea. Se mănâncă la friptură, este bine să aveți peste iarnă, în cămară”.
Cornelia Rednic ne-a oferit, exclusiv pentru Playtech Știri, rețeta ei de dulceață din ardei iute, dar și micile secrete care o fac savuroasă:
”Aveți nevoie de un kilogram de ardei iute roșu, curățat de semințe, un kilogram de zahăr și un litru de oțet. Se pun la fiert oțetul și zahărul, până scad la jumătate, apoi se pune ardeiul iute tocat.
Se amestecă mereu, la foc mediu. Dulceața trebuie să fie ușor lichidă și de un roșu aprins.
Atenție, însă! Dacă e fiartă prea mult se închide la culoare și nu mai este aspectuoasă. Ca idee, să aveți pregătite 6-7 borcănașe”.
Acum că ai aflat și rețșeta secretă de dulceață de ardei iute a Corneliei Rednic, tot ce ai de făcut este să te apuci de treabă. Baftă la pregătiri!