Droguri prin curier: românii au fost prinși când ridicau coletul

Droguri prin curier: românii au fost prinși când ridicau coletul

Doi români au găsit soluția prin care au sperat că vor ieși basma curată – droguri prin curier. Însă, ulciorul nu merge de mai multe ori la apă, așa că aceștia au fost prinși de polițiști chiar când ridicau coletul.

Se pare că tinerii din județul Bihor își comandau foarte des droguri acasă, prin firme de curierat. Iar prin această așa zisă transparență, pachetele reușeau să treacă granița fără să dea nimic de bănuit.

Însă, la ultima livrare, care venea direct din Spania,  DIICOT Oradea a intrat pe fir și i-a prins pe cei doi în flagrant. Astfel, în momentul în care tinerii au ridicat marfa de la curier, au fost preluați de polițiștii antidrog. De menționat faptul că s-au întâlnit cu șoferul firmei de curierat undeva într-o parcare, ci nicidecum la domiciliu. Polițiștii antidrog au găsit în interiorul coletului peste 200 de grame de cannabis, ambalate în pungi de diferite mărimi și forme.

„Pe o stradă din municipiul Beiuș, cei doi tineri, de 22 și 23 de ani, ambii din Beiuș, județul Bihor, au fost prinși de polițiștii antidrog din Oradea, în timp ce ridicau un colet cu droguri de risc (cannabis), trimis din Spania, de către o cunoștință a acestora. Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul lunii septembrie 2018, cei în cauză ar mai fi preluat un colet identic, care conținea aceeași cantitate de cannabis,” se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Procurorii DIICOT Oradea au dispus reținerea celor doi bărbați, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor. De asemenea, tinerii sunt suspectați că au mai primit și în alte perioade droguri prin curier.

Însă, procurorii solicită ca cei doi să rămână sub control judiciar pentru 60 de zile, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și deținere, în vederea consumului, de droguri de risc.

Sursa: ProTV
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI