Drobul este nelipsit de masa de Paște a românilor. Acest preparat se face din organe de miel, însă poți folosi orice fel de organe dorești. Toate acestea sunt tocate mărunt, amestecate cu verdețuri, asezonate cu ouă fierte pe lungimea compoziției, apoi puse într-un prapure și băgate la cuptor. Poți să faci drob de miel cu pui, cu organe de porc sau orice altceva. Cu condimentele potrivite și multe verdețuri, această rețetă va ieși deosebită.
Drob este un preparat tradițional românesc de Paște, o combinație de organe, de obicei de miel, ceapă verde, verdețuri și ouă, toate învelite într-un prapure.
Se servește rece, alături de alte aperitive de Paște.
De-a lungul timpului, acest preparat s-a transformat și oamenii au început să experimenteze cu noi ingrediente și tehnici de gătit.
Vezi și: Câte ouă se pun la drob, de fapt. Aşa va ieşi pufos şi nu se va sfărâma
Unii fac drobul din organe de porc, alții doar din organe de pui, în timp ce varianta de miel poate fi amestecată cu orice alte organe dorești.
O rețetă clasică de drob începe cu curățarea și fierberea organelor, care după ce sunt fierte se trec prin mașina de tocat. Se adaugă condimente, ou crud și verdețuri, mărar, pătrunjel și ceapă verde.
Totul se învelește bine în prapure și se adaugă ouă deja fierte în interiorul compoziției, apoi se bagă la cuptor.
Rezultatul este spectaculos și delicios.
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
Organele se curăță de pielițe și se taie în bucățele. Se pune la foc o oală cu apă și sare, apoi se adaugă pieptul de pui și organele de miel.
Citește și Drob de miel fără prapure. Cu ce trebuie să îl ungi ca să nu iasă uscat
Se scot și se lasă la răcit, apoi se trec prin mașina de tocat. Ceapa verde se toacă fin, la fel și mărarul și pătrunjelul.
Carnea se amestecă cu verdețurile, cu 7 ouă, condimente, sare și piper. Se unge o tavă cu ulei, se întinde prapurul și se așează compoziția. Se acoperă, se unge cu ou bătut și se dă totul la cuptor la 180 de grade până se rumenește.
La final, se feliază și se servește rece, ca aperitiv, cu felii de pâine prăjită. Poți pune ouă fierte în compoziție, pentru un design mai frumos.
Dacă nu îți place gustul prea puternic de organe, le poți combina cu carne de vită, carne de porc sau carne de pui.
Dacă nu vrei să faci drob de miel, poți face din organe de pui și porc. Gustul va fi mai puțin pregnant și rezultatul final va ieși delicios cu condimentele potrivite.