Drama unei campioane olimpice din România. E internată la sanatoriu la 33 de ani

Drama unei campioane olimpice din România. E internată la sanatoriu la 33 de ani
Drama unei campioane olimpice din Romania. E internata la sanatoriu la 33 de ani

Ți se face pielea de găină atunci când auzi povestea ei. Una dintre cele mai mari campioane olimpice din România este internată la sanatoriu și se luptă cu depresia de foarte mult timp. Cum arată sportiva de 33 de ani, de fapt. Despre cine este vorba.

Cine este campioana olimpică a României care este internată la sanatoriu la 33 de ani

Uneori viața bate filmul, iar pentru campioana olimpică a României la gimnastică această vorbă lovește mult mai profund în suflet și subconștient. Fosta sportivă Dana Sofronie, în vârstă de numai 33 de ani, are probleme grave de sănătate.

În 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, bruneta urca pe podium și cucerea medaliile olimpice mult visate: argint la sol și aur cu echipa națională de gimnastică a României. Astăzi, la 33 de ani, a mai rămas doar amintirea din acea femeie puternică și neînfricată.

Fosta gimnastă se confruntă cu depresia de mai mulți ani și este internată la Centrul de Nevroze Predeal, din județul Brașov, acolo unde primește ajutor specializat din partea medicilor care o supraveghează și au grijă de ea 24 de ore din 24.

Din cadrul instituției, Dana Sofronie a postat, pe rețelele de socializare, un mesaj-manifest pentru a-i ajuta pe toți românii care o urmăresc și trec prin aceleași probleme ca ea.

„Da, sufăr de depresie de ani buni. Este o boală greu de suportat dacă nu este tratată. La vârsta de 8 ani au început insomniile, care au continuat până în ziua de astăzi.

Până acum câțiva ani am reușit să țin insomniile sub control, dar, în timp, devenind foarte agresive, a trebuit să apelez la ajutorul specialiștilor.

Ce simptome are depresia și cum se manifestă, de fapt

Fosta vicecampioană olimpică la gimnastică din 2004 a explicat care au fost primele semne care au neliniștit-o și cum a ajuns la spital, aproape în comă. Dana Sofronie trage un semnal de alarmă asupra simptomelor care pot părea inofensive la început și pune accent pe ajutorul pe care toți ar trebui să-l ceară atunci când se simt copleșiți de probleme.

Simptome? Anxietate, dureri de picioare, izolare, nedorința de socializare, aproape o neputință de a merge, de a face pași etc.

Acum doi ani am ajuns aproape în comă la spital și am reușit să îmi revin numai datorită ajutorului celor din jur, doamnei dr. Cotan Raluca și specialiștilor Centrului de Nevroze Predeal.

Mi-am luat inima în dinți și mi-am făcut curaj abia acum să scriu despre toate aceste lucruri în speranța că ajută pe cineva care simte la fel și care nu are curajul să ceară ajutor. Fie din teama de a nu fi judecat, fie din alte motive.” a declarat fosta gimnastă Dana Sofronie pe pagina ei oficială de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI