Drama nebănuită a lui Ilie Năstase. Prin ce a trecut fostul tenismen în copilărie. Detaliile pe care puțini le cunosc

Drama nebănuită a lui Ilie Năstase. Prin ce a trecut fostul tenismen în copilărie. Detaliile pe care puțini le cunosc
Ilie Năstase a trecut prin momente dificile în copilărie

În cadrul unei emisiuni TV, Ilie Năstase în vârstă de 74 de ani, a făcut confesiuni emoționante. Fostul tenismen a povestit cu nostalgie de momentele grele prin care a trecut în copilărie și despre părinții săi.

Prin ce a trecut Ilie Năstase în copilărie

În cadrul unei emisiuni de la Kanal D, fostul mare jucător de tenis a vorbit despre tortura pe care a trebuit s-o îndure tatăl său și despre momentul în care a primit prima oară bani în viață. Ilie Năstase a povestit că avea un singur training pe care îl purta la școală toată săptămâna și pe care îl spăla vinerea.

”Aveam 8 ani și aveam un singur trening. Vinerea, când veneam de la școală mi-l spălam. Toată săptămâna la școală purtam același trening,” a povestit Ilie Năstase.

Fostul tenismen a vorbit despre momentele dificile din copilărie când familia sa o ducea foarte greu.

”Am dat peste un om extraordinar. Îl chema domnul Vijonie. Era guvernatorul Băncii Naționale pe timpul ală. Apoi a fost și închis.(…) Când venea în fiecare sâmbătă la meciurile de fotbal ale echipei Spartac București, trecea prin fața casei și maică-mea mă punea dezbrăcat în geam. Aveam doi, trei ani. Venea și îmi dădea o bancnotă de 10 lei nouă luată de la bancă. Mirosul ală de bani mi-a rămas și acum.” a spus Ilie Năstase.

Drama prin care a trecut Ilie Năstase în copilărie
Drama prin care a trecut Ilie Năstase în copilărie

Amintiri triste din viața lui Ilie Năstase

Unul dintre cele mai triste momente din viața lui Ilie Năstase a fost atunci când tată său a luat bătaie. Tatăl fostului jucător de tenis a stat la închisoare 8 luni de zile pe nedrept în 1959, în urma jafului de la BNR, el fiind însoțitorul din mașina Băncii Naționale care a fost atacată.

”Când ești copil rănile sunt foarte adânci și se adâncesc cu timpul. Am fost filați. Nu aveam voie să mergem pe stradă. De asta am o problemă cu miliția, nu cu toți, cu aia care l-au bătut. Cei care-l băteau erau sportivi. Asta a fost cel mai greu să accept. Erau boxeri. Cel care îl bătea, cred că Murețean îl chema, a murit.

Erau niște luptători, pentru că ei știau unde să lovească, la ficat. Nu mai țin minte numele șoferului, cred că șoferul a murit de la bătaie, la miliție. Când a ieșit, ne-am dus să-l luam de acolo, și a căzut pe jos când a claxonat. Lucrurile astea te marchează. Am vrut să mă răzbun, dar eram prea mic”, a declarat Ilie Năstase.