Mare scandal la funerariile lui Diego Maradona. Poliția a acționat în forță, fanii au răbufnit

Mare scandal la funerariile lui Diego Maradona. Poliția a acționat în forță, fanii au răbufnit
Nu au lipsit incidentele de la funeraliile lui Diego Maradona

Milioane de oameni din întreaga lume plâng după moartea lui Diego Maradona, cel mai mare fotbalist din toate timpurile. „El Pibe D’Oro” a încetat din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani, după un stop cardiac suferit în timp ce se afla la locuința sa din orașul Tigre. Maradona se refăcea după operația la cap pe care a suferit-o în urmă cu două săptămâni. Familia a insistat ca înmormântarea să aibă loc joi, la doar 24 de ore după deces.

Zeci de mii de oameni au vrut să fie prezenți la căpătâiul lui Diego pentru a-i aduce un ultim omagiu la Casa Rosada, palatul prezidenţial din Buenos Aires. Aici a fost organizat priveghiul. La un moment dat, coada era de trei kilometri. Iar temerile organizatorilor s-au dovedit întemeiate în cele din urmă. Au existat şi incidente în mulţimea de oameni, iar Poliţia a fost nevoită să intervină. Pentru a-i dispersa pe cei care s-au înghesuit la coada din Plaza de Mayo. N-au lipsit incidentele: fanii s-au călcat în picioare să ajungă lângă trupul neînsufleţit al lui Maradona. Forțele de ordine au fost nevoite să intervină, astfel că au existat mai mulţi răniţi.

După câteva minute de haos, lucrurile au început să se calmeze. Iar cei prezenţi au continuat pe linia trasată de autorităţi, tocmai pentru a evita îmbulzeala. Trei zile de doliu național au fost decretate în Argentina, iar în următoarele ore sunt așteptați să ajungă sute de mii de oameni la sicriul lui Maradona, din Casa Rosada.

Diego Maradona, eroul Argentinei la Cupa Mondială din 1986. În Europa a jucat la Barcelona, Napoli și Sevilla

Diego Maradona a câștigat Cupa Mondială în 1986, cu Argentina, competiție la care a avut prestații absolut senzaționale. A debutat pentru Argentinos Juniors, de unde avea să fie achiziționat de Boca Juniors.

În 1982, FC Barcelona plătea opt milioane de dolari, un record pentru acea vreme, pentru a-l cumpăra de la Boca. După doi ani în care nu a convins la catalani, era cumpărat de Napoli. Cu șapte milioane de dolari. Iar la clubul italian a scris istorie.

„Nu avem primar, case, școli, autobuze, locuri de muncă și salubritate, dar nimic din toate acestea nu contează, pentru că îl avem Maradona!”, scriau napoletanii.

A mai jucat apoi la Sevilla, la Newell’s Old Boys și la Boca Juniors, din nou, înainte de retragere, în 1997. A fost de două ori suspendat pentru consum de cocaină. În 1991, când juca la Napoli, testat pozitiv pentru consum de cocaină.  A revenit în 1992, pentru ca apoi să fie suspendat din același motiv și în 1994. În timpul Campionatului Mondial din SUA, chiar înaintea partidei pe care Argentina urma să o dispute cu România, în optimile de finală. Maradona nu a mai jucat în acel meci, iar „tricolorii” s-au impus cu 3-2.

„Aveam 24 de ani când am consumat droguri prima oară. La Barcelona. A fost greşeala cea mai mare din viaţa mea”, declara Diego Maradona.

Palmaresul lui Diego Maradona

  • Campionatul Mondial cu Argentina (1986)
  • Cupa Spaniei cu Barcelona (1983)
  • Supercupa Spaniei cu Barcelona (1984)
  • Serie A cu Napoli (1987, 1990)
  • Cupa Italiei cu Napoli (1987)
  • Supercupa Italiei cu Napoli (1991)
  • Cupa UEFA cu Napoli (1987)
  • Campionatul Mondial U20 cu Argentina (1979)
  • Campionatul Argentinei cu Boca Juniors (1981)
  • Cel mai bun marcator din Serie A (1988, 15 goluri)

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI