Ce a spus Diego Maradona înainte să moară. Astea au fost ultimele lui cuvinte

Ce a spus Diego Maradona înainte să moară. Astea au fost ultimele lui cuvinte
Ultimele cuvinte ale lui Diego Maradona

Diego Maradona s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani, iar conform raportului preliminar al autopsiei, cauza morții a fost insuficiența cardiacă acută.

Ce a spus Diego Maradona înainte să moară

De altfel, ultimele cuvinte ale starului argentinian înainte de a muri au fost: ”Mă simt rău”. Maradona a luat micul dejun, după care i-a spus nepotului lui, pe nume Johnny Esposito, că nu se simte bine și că merge în pat pentru a se odihni. O asistentă medicală care îl îngrijea, după ce a fost externat din spitalul unde a fost operat pe creier, a sunat la ambulanță, dându-și seama că starea sa era una gravă. Dar, când a venit mașina de salvare, fostul fotbalist era deja mort.

Conform presei argentiniene, miercuri dimineață, atunci când s-a trezit, Maradona era palid și se plângea de frig. După un mic dejun rapid, i-a spus nepotului său „Me siento mal” (Mă simt rău), fiind și ultimele cuvinte pe care le-a rostit.

Maradona a murit în somn, după ce a suferit o insuficiență cardiacă ce i-a provocat un edem pulmonar.

Legiștii care au efectuat autopsia lui Diego Maradona au realizat și un raport preliminar, în care au spus că motivul decesului a fost insuficiență cardiacă acută, „la un pacient cu cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă cronică congestivă care a cauzat edem pulmonar acut”.

Când va fi înmormântat Diego Maradona

Autopsia a fost realizată cu acordul familiei și la solicitarea procuraturii San Isidro, ce a deschis o anchetă după confirmarea decesului, întocmai pentru a stabili împrejurările în care asurvenit și cauza.

De menționat este că sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Maradona, expus la de ora 6 dimineața la Buenos Aires, o să rămână la Camera Rosada, palatul prezidențial, numai până la ora 16:00, ora 21:00 pentru România. Conform TyC Sports, familia lui Diego Maradona, îndeosebi fosta soție, Claudia, și fiicele, Dalma și Giannina, insistă ca ceremonia să fie una privată din cauza pandemiei de coronavirus. La Buenos Aires continuă pelerinajul și sunt cozi imense de sute de persoane, care așteaptă să-l vadă pentru ultima oară pe ”El Diez”. Sicriul lui Diego Maradona a fost transportat cu o ambulanţă, însoţită un important dispozitiv de securitate, potrivit AFP. Fosta soţie a lui Maradona şi cele două fiice ale lor au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii. În plus, este probabil ca funeraliile să nu mai aibă loc sâmbătă, ci chiar diseară să fie îngropat Diego, tot la dorința familiei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI