Dragoș Pătraru s-a „încăierat” cu Cristian Tudor Popescu. De la ce a pornit cearta

Dragoș Pătraru s-a „încăierat” cu Cristian Tudor Popescu. De la ce a pornit cearta
Dragoș Pătraru a răspuns la insultele adresate de Cristian Tudor Popescu

Dragoș Pătraru s-a „încăierat” cu Cristian Tudor Popescu după ce acesta din urmă a făcut o afirmație jignitoare. Prezentatorul TV nu a acceptat insulta lui CTP și l-a „atacat” pe Facebook, în stilul său caracteristic.

Dragoș Pătraru s-a „încăierat” cu Cristian Tudor Popescu

Dragoș Pătraru s-a ”încăierat” cu Cristian Tudor Popescu

Prezentatorul a răbufnit pe rețeaua socială, profund indignat de o afirmație a lui Cristian Tudor Popescu, făcută cu câteva zile înainte de alegerile europarlamentare și de referendum.

CTP a afirmat la radio, în cadrul unei emisiuni, că românii care nu se duc la vot sunt  „lași, nesimțiți, oportuniști și lipsiți de caracter”. Insultele acestuia n-au scăpat netaxate de Pătraru, care i-a dat replică la scurt timp după ce s-a dezlănțuit jurnalistul:

„Despre derapajele celor care se consideră întotdeauna de partea bună a forței. La radio, domnul CTP i-a numit ”lași, nesimțiți, oportuniști, lipsiți de caracter” pe toți cei care nu vor merge la vot duminică. Asta nu înainte de la le transmite celor care se prezintă la vot că sunt niște oameni ok, după toate standardele acceptabile într-o lume civilizată, doar dacă votează împotriva PSD și bifează ”Da” la cele două întrebări ale referendumului.”

Pătraru le ia apărarea românilor care nu se duc la vot

Din anumite motive, prezentatorul le ia apărarea românilor care aleg să nu-și exercite dreptul constituțional de a vota și dă un exemplu statistic comparativ, în care arată că în alte state europene, prezența la vot a fost, de asemenea, foarte mică:

„Factfulness: La nivelul țărilor europene, prezența medie la vot abia sare de 42%. Asta în condițiile în care, la ultimele alegeri, Germania a avut o prezență de 48%, Franța – 42%, Finlanda – 39%, Portugalia – 33%, iar România – 32%. Cehia a avut 18%. Cehii sunt foarte lași, nesimțiți, oportuniști și lipsiți de caracter, se știe.”

„Concluzia: 60% dintre cetățenii europeni sunt lași, nesimțiți, oportuniști și lipsiți de caracter. La fel cum sunt, în opinia domnului CTP, doi din trei români. Suntem bine!”

Dragoș Pătraru s-a ”încăierat” cu Cristian Tudor Popescu

Evident, au fost utilizatori care n-au fost de acord cu logica lui Pătraru. Mulți și-au exprimat intenția de a merge la alegeri și la referendum, indiferent de cum sunt statisticile electorale în alte țări.

Pătraru este în continuare prezentatorul emisiunii Starea Nației, pe care o poți urmări la Prima TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI