Dragoș Pătraru, amenințat cu moartea. Mesajul primit este alarmant, s-a dus imediat la Poliție

Dragoș Pătraru, amenințat cu moartea. Mesajul primit este alarmant, s-a dus imediat la Poliție
Gluma se îngroașe pentru jurnalist

Celebrul Dragoș Pătraru are de povestit multe pățanii avute de-a lungul timpului. Dar cea mai recentă, parcă scoasă la indigo cu cea a Maiei Morgenstern, te pune serios pe gânduri. În urma acestor noi evenimente jurnalistul a depus plângere penală.

Dragoș Pătraru este obișnuit cu amenințările cu moartea

În toți acești ani de când realizează ”Starea Nației”, fie la TVR, Digi 24 și acum la Prima TV, Dragoș Pătraru a trăit multe, a văzut multe, și a primit multe amenințări, unele chiar cu moartea și cu martori.

Zilele trecute Maia Morgenstern primea amenințări xenofobe pe adresa de email a teatrului pe care aceasta îl conduce. Deja există un dosar penal și se pare că suspectul ar fi fost descoperit. La cinci zile de la acel eveniment jurnalistul Dragoș Pătraru face confesiuni public, pe Facebook, despre noi amenințări la adresa sa, dar de data asta nu mai sunt doar simple amenințări, după cum declară chiar jurnalistul.

“Astăzi, am primit, pe telefonul de serviciu, o amenințare diferită față de toate celelalte. Pentru că vine de la o persoană care nu-și ascunde identitatea și pare a avea nu doar motivația necesară, ci și mijloacele prin care să pună amenințarea în practică. După cum am constatat din istoricul mesajelor, omul e fan al emisiunii. A venit la redacție să facă poză cu mine, chiar a donat ceva produse pentru un caz de la Ceasul bun.

Apoi, când am avut la emisiune un subiect despre arme, ne-a povestit despre ale lui și despre câte arme ilegale sunt în Maramureș. Și cum, dacă trimitem mascații după el, îi așteaptă fără frică, pentru că moartea este ceva natural. Ba, ne zicea să le transmitem mascaților să fie pregătiți să moară. Ppentru că acolo unde este el nici Dumnezeu nu poate face legea.”, și-a început povestea Dragoș Pătraru, realizatorul ”Starea Nației”.

Gluma se îngroașe pentru jurnalist

În relatarea sa de pe Facebook, jurnalistul Dragoș Pătraru recunoaște că nu a luat în serios lucrurile, dar acum, știind cine este personajul și că ar fi capabil de așa ceva, a decis că este momentul unei plângeri penale la poliție.

”Am ignorat mesajele, cum facem cu alte zeci de felul ăsta zilnic. Azi, au venit însă alte amenințări, mult mai nuanțate: Vreți să muriți așa precum Charlie Hebdo? Să mă p…ș pe cadavrele voastre!” (probabil pe-asta a învățat-o de la polițiștii de la secția 16 din București).

Sunteți pregătiți pentru un Charlie Hebdo de România? Să nu vă plângă jegurile după. Pregătiți-vă să nu ziceți că nu ați fost avertizați. Când o să vă spânzurăm să nu mă întrebați de ce”, a mai scris Dragoș Pătraru pe contul său de Facebook.

În aceeași relatare reamintește cum a plecat de două ori din TVR, care au fost motivele, dar mai reamintește de un alt episod cu amenințări venite din partea unui om de afaceri, chiar de pe scările tribunalului, în jurul acestuia fiind și martori la episod.

”Un ”afacerist” despre care am scris o anchetă care a dus la declanșarea unui dosar penal m-a sunat de pe scările tribunalului. Există martori care pot confirma. Mi-a spus că mă va mă va omorî chiar dacă va fi ultimul lucru pe care-l va face”. – Dragoș Pătraru.